Elämää ruukissa

Paikallinen käsityö, design ja taide sekä upea luonto tekevät Fiskarsin Ruukista ainutlaatuisen kodin. Ruukkilaisena saat mahdollisuuden olla osana suurta aktiivista yhteisöä, jossa ruukkia kehitetään kestävästi, asukkaita huomioiden. Makuelämyksiä asukkaille tarjoaa ruukin laadukkaat ravintolat, tunnelmalliset kahvilat ja suuren suosion saavuttaneet olutpanimo, tislaamo ja siiderimö.

Fiskars on jo kolmen vuosikymmenen ajan toiminut huippuosaajien koti- ja työpaikkana sekä inspiraation lähteenä.

Tarjolla hyvää elämää

Fiskarsin tonttitarjonta on laaja ja sisältää tontteja omakotitaloille ja pienille perheasunnoille, vuokra-asunnoille ja jopa pienteollisuudelle. Alueet tarjoavat myös ainutlaatuisen mahdollisuuden rakentaa sekä asuintalo että työtila samalle tontille. Monipuolisia asuintontteja on tarjolla myös Fiskarsin lähialueilla.

Siirry sivustolle
Monet alueen käsityöläisistä, yrittäjistä ja taiteilijoista myös asuvat Fiskarsissa. Ruukkilaisten arkeen ja työhön sekä historiallisiin rakennuksiin ja niiden nykyiseen käyttöön on mahdollista tutustua opastetulla kierroksilla, mutta monia paikallisia kuuluisuuksia voi tavata myös alueella itsenäisesti kierrellessä.
Fiskarsissa on pitkät kädentaidolliset perinteet joita edelleen vaalitaan.
Paikallisuus ja luonnomukaisuus ovat tärkeitä arvoja Fiskarissa ja sen näkee myös juomatuotannossa
Elämä ruukissa on muuttunut vuosien varrella, mutta monet rakennukset ovat edelleen entisellään

Eteläsuomalaisen luonnon helmi

Fiskars on paljon enemmän kuin pelkkä ruukki. Alue on paitsi historialtaan myös luonnoltaan omanlaisensa. Vehmaan jokilaakson keskieurooppalaista maisemaa muistuttavaan luontoon on helppo tutustua alueen luontopoluilla ja maastopyöräreiteillä. Lukuisten näille leveysasteille harvinaisten lajien lisäksi voit bongata alueelta muun muassa tammivanhuksen, joka on yhtä vanha kuin ruukki.
Fiskarsin luonto
Copyright_Fiskars Village_Puimala_Threshing House

Historiallinen Fiskars

Fiskarsin vanhin säilynyt rakennus on Ruukinkonttori vuodelta 1765. Sen lisäksi ruukkialueella on lukemattomia hienoja ja historiallisesti arvokkaita rakennuksia usealta vuosisadalta. Rakennukset ovat alunperin palvelleet monia eri käyttötarkoituksia ja kiehtovine tarinoineen ne tuovat alueelle sen ominaista ajallista kerrostumaa.
Fiskarsin historia ja arkkitehtuuri
kasarmit2