Opastetut kierrokset

Lähde kävelykierrokselle Ruukkioppaan seurassa ja opi alueen historiasta ja nykypäivästä! Opastuksen teemaksi voi valita mm. historian, puulajit tai käsityöläisyyden.

Historiaa ja nykypäivää opastus – n. 60min

Opi Ruukin entisajan elämästä Ruukkioppaalta – miten Ruukkipatruunan perhe eli Kivitalossa ja minkälaista oli rautaruukin työntekijän arki? Entä miten teollisuusruukista tuli houkutteleva matkakohde ja taiteen ja muotoilun keidas?

Opastetun kierroksen aikana auktorisoitu paikallisopas tutustuttaa kävijän ruukin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kertoo Fiskarsissa asuvista käsityöläisistä, muotoilijoista ja taiteilijoista. Kierroksen voi tehdä kävellen tai ryhmän omaa linja-autoa hyödyntäen. Kävellessä ryhmän maksimikoko on 25 henkeä. Suuremmille ryhmille varataan useampi opas.

Hinta ma-la 120€/ryhmä, su ja pyhä 180€/ryhmä. Laskutuslisä 5 €.

Ruukin tarinoita ja käsityöläisiä-opastus 90-120min

Opastetun kierroksen aikana auktorisoitu paikallisopas tutustuttaa kävijän ruukin elävään historiaan, myymälöihin ja paikallisiin käsityöläisiin. Kierroksen aikana käydään tutustumassa valikoiduissa myymälöissä tai työpajoissa ja tavataan paikallisia yrittäjiä, käsityöläisiä, muotoilijoita ja taiteilijoita. Opastusmaksu maksetaan suoraan oppaalle, joko käteisellä tai laskulle. Ryhmän maksimikoko on 25 henkeä. Suuremmille ryhmille varataan useampi opas.

Hinta ma-la 180€/ryhmä, su ja pyhä 270 €/ryhmä. Laskutuslisä 5 €.