Vuokratilat ja tontit

Elävä ruukkialue tarjoaa yrittäjälle työ- ja myymälätilaa, asumista ja luovan ympäristön – sekä ennen kaikkea ihmisiä, asiakkaita. Fiskars on jo kolmen vuosikymmenen ajan toiminut huippuosaajien koti- ja työpaikkana sekä inspiraation lähteenä.

Tervetuloa asumaan luonnon keskelle ja silti palveluiden äärelle!

Fiskarsin alueella on tarjolla vuokra-asuntoja, liiketiloja ja työtiloja, sekä tontteja omakotitalon rakentamiseen. Tiloja vuokraa ja tontteja myy Fiskars Oyj Abp.

Tutustu uusiin vuokra-asuntoihin Parken Villassa!

Ruukki on koti

Fiskarsin ruukki on n. 600 ihmisen koti ja elävä luova yhteisö, jossa monet putiikit ja pajat sekä tasokkaat kahvilat, ravintolat ja majoituspalvelut muodostavat historiallisesta rautaruukista ainutlaatuisen vierailukohteen. Asukkaille alue tarjoaa kattavasti peruspalveluita; kaupan, koulun, päiväkodin ja lukuisia harrastusmahdollisuuksia. Paikallisliikenne vie Raaseporin kaupungin muihin keskuksiin; Karjaalle, Tammisaareen, Tenholaan ja Billnäsiin. Karjaalta pääse junalla Helsinkiin ja Turkuun alle tunnissa.

Elävä luova yhteisö

Ruukissa asuu n. 600 asukasta, joista suuri osa tekee töitä luovien alojen parissa. Fiskarsin Kyläseura ry:n tarkoituksena on edistää kylän asukkaiden yhteistyötä, kylän elinkelpoisuutta sekä toimia asukkaiden yleisten ja yhteisten etujen valvojana.


Fiskarsin alueella on tarjolla vuokra-asuntoja, liiketiloja ja työtiloja, sekä tontteja omakotitalon rakentamiseen. Tiloja vuokraa ja tontteja myy Fiskars Oyj Abp.

Ruukin keskustan asemakaava ja kaavamääräykset

Konkakummun alueen asemakaava ja rakennustapaohje

Katinsuon alueen asemakaava ja rakennustapaohje

Billnäsin kaavamääräykset