Kupru Gallerian näyttely: YHTEYS, Minja Kolehmainen & Mobile Workshop

ke 19.7. – su 30.7.2023

Taiteilija ja puuseppä Minja Kolehmainen tutkii veistoksien, huonekalujen ja kuvitusten avulla yhteyttä minuuden ja luonnon välillä. Pysähtyminen, kuunteleminen, näkeminen ja oman mielen tutkiminen ovat olleet viime vuosina pääroolissa hänen taiteessaan. Hän ajattelee, että ilman yhteyttä itseensä ja luontoon, kuolemme ennen kuin edes ehdimme elää. Nyt on aika elää.

Kolehmainen on viettänyt minimalistista kulkurielämää työskennellen samalla taiteen parissa ja asuen täysipäiväisesti pienessä matkailuautossa nimeltä Minja & Mobile Workshop. Hän on Suomen ainoa ja ehkä ensimmäinen mobiilivestaassa asuva ja työskentelevä taiteilija. Vuonna 2021 Hän remontoi autoon verstaan sekä kodin ja matkusteli ympäri Suomea ja muuta Eurooppaa. Tällä hetkellä hän liikkuu ja elelee taas Suomessa. Minimalistinen elämäntyyli on opettanut häntä paljon teknillisesti, taiteellisesti ja henkisesti.

Luonto on Kolehmaisen tärkein arvo. Se näkyy myös hänen taiteessaan: tarkoin valittuja puulajeja, korkealaatuisia ja kestäviä veistoksia, jotka eivät kuormita luontoa tai tekijää.

Minja Kolehmaisen teoksia on nähty Suomen lisäksi myös Japanissa, Englannissa, Ranskassa sekä Tanskassa. Yksi hänen teoksista löytyy Museum For fine Woodworking objects -kokoelmasta,  New Hampshiressa, Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä Kolehmainen keskittyy pienempiin puisiin käsin veistettyihin veistoksiin, jotka hän luo liikkuvassa mobiiliverstaassaan. Minjan aikaisempi tuotanto koostuu pääasiassa veistoksellisista huonekaluista, jotka yhdistää illuusiota, taidetta sekä käytännöllisyyttä.

Kipsi ja kipsivalut ovat toiminut viimeisimpänä materiaalikokeiluna. Tähän materiaaliin ja tekniikkaan hän tutustui Portugalissa.

Kolehmainen opiskeli soveltavaa taidetta Englannissa (BA) sekä puusepän ammattitutkinnon oppisopimuksella Nikari Oy:ssa, Fiskarsissa. Hän työskenteli useita vuosia puuseppänä Nikarilla.