Kupru Galleria: Bibi´s Bazaar

la 7.10. – pe 24.11.2023

K U P R U  g a l l e r i a 

Bibi´s Bazaar – Luovasti langoilla

Ihana Kupru galleriamme on avautunut lankateemaiseksi työtilaksi alk.7.10.Tarjolla on tila missä voi valmistaa käsitöitä langasta tai luoda lankalähtöisiä taiteellisia teoksia. Tapahtuma on suunnattu Onoman jäsenistölle sekä Fiskarsin ruukin asukkaille mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita, vaikkapa jättämään jälkensä yhteisteokseen.

Bazaarin idea lähti liikkeelle Bi-Ba-tuotteen perintönä ruukissa liikkuvista langoista. Vielä 80-luvulla neuleita mittatilauksena valmistava yritys työllisti kotineulojia Suomessa ja kävi Tukholmassa saakka ottamassa mittoja sekä tilauksia. Asiakkaana oli mm. Tove Jansson. Yritys hiipui tekstiilien massatuotannon ja -tuonnin kasvaessa 1980-luvulla. Nyt Bi-Ba tuotteen lankojen elämä jatkuu luovasti Bibin basaarissa. 

Bibin basaari muotoutuu ja kehittyy syksyn aikana. Siellä vierailee langan kanssa työskenteleviä toimijoita, ja halukkaat tekijät voivat tulla pitämään työpajoja tai esittelyjä tekniikoista, materiaaleista ja muihin aihepiirin liittyvistä asioista. Basaarin aukioloaikoina on mahdollista ostaa, myydä, vaihtaa ja lahjoittaa lankoja.

Galleriatilassa toteutetaan muun muuassa vieraskirjamainen yhteisteos johon kaikki kävijät voivat osallistua. 

Tule tekemään omia lankatöitäsi ja teoksiasi vapaasti omilla tarvikkeillasi ja tekniikoillasi. Myös yhteisiä materiaaleja on käytettävissä. Lisää tietoa työpajoista, esittelyistä ja vierailusta tulee syksyn aikana kyläsähköpostissa ja Onoman kanavissa. 

Bibissä kohtaavat tekijät, suunnittelijat, tilaajat, loppukäyttäjät sekä kiinnostuneet katsojat.

Tervetuloa!

Yhteydenotot: taiteellinen@onoma.fi

KUPRU GALLERIA: Kuparivasarantie 5 F,  Paja-aukio, Kuparipajan kivijalka, 10470 Fiskars