Jaska Hämeenkorpi kokkaa Lavanderiassa
Tervehdys kaikille kulinaristeille!
Fiskarsilaisen Lavanderian keittiön ottaa 16.11. iltana haltuun Raahen kasvatti, Jaakko Hämeenkorpi. Useissa Suomen huippuravintoloissa työskennellyt ja
myös monille tuttu kokkipoika paikallisista ravintoloista vuosien takaa.
Jaakon ruokatuote edustaa parhaimmillaan paikallisten tuottajien ja lähiluonnon antimista koottuja sesongin mukaisia antimia.
“Olen mahdollisuuksien mukaan kerännyt maukkaimpia, puhtaita, ekologisia raaka-aineita, joita olen säilönyt, kuivannut, savustanut ja fermentoinut kohti seuraavaa kasvukautta.
Nyt niistä syntyy käsityönä maukas maistelumenu kaikille herkkusuille.
Illan menussa on tarjolla mm. Juhan maa-artisokkia, porvoolaista hirveä, tryffeliä Fiskarsista, peuraa, katajaa, kuusenkerkkää toukokuulta, hummeria Norjasta ja marjoja Pohjois- Pohjanmaalta.
Tervetuloa nauttimaan !”
kokkipoika Jaska
Luvassa on todella huikeaa gastronomista ilotulitusta!
Menu
Snacks
- Mäti crustado
- Savusärkeä ja omenaa
- Kurpitsaa
Luontomme syvät vedet ja savu
- Kuhanposkea, kermaista kalalientä grillatuista kuhanpäistä,
- mallasleipää ja savustettua turskanmaksavoita
- Hummerirosetti, kylmäsavuhaukea ja piparjuurikurkkua
Syksy ja säilöntää edellisvuodelta
- Kermaista maa-artisokkaveloutea ja tryffeliä Fiskarsista
- Porvoolaisia metsäsieniä, kantarellimisoa ja murskattua kananmunaa
Metsiemme kuninkaat
- Herkkutattisuolalla ja kuusenkerkällä maustettua peuraa ja säilöttyjä karviaisia
- Miedosti kypsennettyä hirvenpaistia, hiillostetulla katajanmarjalla
- maustettua “Lapinkultaa” ja aromaattista luulientä
Mummola
- Lakkaa, vanhan ajan vaniljajäätelöä ja pannukakkua
hinta 87,-/hlö
Tarjolla on myös ateriakokonaisuuteen sopiva viinipaketti.
Illan musiikista vastaa bandoneòn taiteilija Mercedes Krapovickas.
Varaukset sähköpostitse:
cafe@lavanderia.fi
Ole nopea, paikkoja on rajallisesti.
VINK-VINK, aika kiva Isänpäivälahja!
Terveisin
Lavanderian väki