Jalokivien kimallusta -työnäytös

Miltä näyttää turmaliini, berylli tai rubiini - onko timantti briljantti? Tule tutustumaan jalokivien kiehtovaan maailmaan kultaseppämestari Timo Mustajärven johdolla.
Pääsymaksu
120e/ryhmä
Linkkejä
Osoite
Navetta, Isidorintie 4, 10470 Fiskars
Puhelinnumero
Varaukset: 020 439 2099

Miltä näyttää turmaliini, berylli tai rubiini – onko timantti briljantti? Mitä tarkoittaa jalokivien neljä C:tä, miten erotat synteettisen kiven aidosta ja  kuinka jalokiviä käsitellään? Tule tutustumaan jalokivien kiehtovaan maailmaan kultaseppämestari Timo Mustajärven johdolla.

Mustajärven Jalo-yrityksestä löytyy Suomen suurin käsintehtyjen värillisten jalokivikorujen kokoelma.
Vierailun aikana kultaseppämestari Timo Mustajärvi kertoo jalokivistä ja esittelee kuinka koruun valitaan laadukas, uniikki ja tyyliin sopiva jalokivi.

Intohimo kiviin näkyy Timo Mustajärven töistä. Mustajärvi aloitti uransa valmistumalla jalokivisepäksi Ylämaan koulusta. Tie kulki Lahden muotoiluinstituuttin, josta hän valmistui muotoilijaksi. Kultaseppämestari Mustajärvi on ennättänyt myös opiskella ja työskennellä Lontoossa sekä olla Lapponian ensimmäisenä vierailevana taiteilijana. Mustajävellä on ollut myös oma jalokivihiomo Miehikkälässä. Omien korumalliensa lisäksi Mustajärvi on tehnyt yhteistyöprojekteja ja osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin maailmallakin. Mustajärven paja ja yritys Jalo ovat toimineet Fiskarsin historiallisessa ruukkikylässä jo vuodesta 2002.

Jalokivien kimallusta-vierailun yhteydessä voit tehdä jalokivi– ja koruostoksia myymälän valikoimasta tai sopia ajan oman uniikin korun suunnittelulle.
Jalokiviin tutustuminen sopii yksityisten ryhmien lisäksi hyvin myös yhteisöille ja yrityksille.

” Jalo – Ole oma itsesi ikuisesti ja aina. ”