JALO

Guldsmeden Timo Mustajärvi tillverkar smycken i bl.a. guld och silver och med ädelstenar. Stort sortiment av vigsel- och förlovningsringar.

Öppen
mån-sön10.00-17.00

Timo Mustajärvi tillverkar smycken som är alla som små konstverk eller skulpturer. Företaget Jalo i Fiskars är beläget i Gamla Ladugården, en vacker vit byggnad, ett stenkast från torget. Guldsmeden söker kontinuerligt nya sätt att forma smycken, och han är känd för användning av färgade ädelstenar. Ett smycke kan vara i produktion i till och med två år, innan den hittar en slutlig form som Timo är nöjd med. Mustajärvi tar mycket av sin inspiration från formgivning och skulpturer, och det syns i hans verk.

Kunder kan fynda bland det stora utbudet i butiken eller beställa en egen design. JALO reparerar och förädlar även gamla smycken.

FÖR GRUPPER

Grupper kan besöka guldsmedens verkstad och höra om och se ädelstenar, lära sig om guldsmedsyrket och höra JALO företagets historia. JALOs grundare och ägare Timo Mustajärvi berättar ingående om material och arbetsmetoder.

Pris 150€ (grupp) + 15 e/person (inkl. moms)
Tid: ca. 1h

Plats på kartan

Parkering: framför byggnaden eller på torgets parkering.