Tervetuloa Fiskars Villageen!

Fiskars Village sijaitsee Raaseporin kaupungissa noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä länteen. Eloisa ja perinteikäs ruukkikylä on paitsi kiehtova matkakohde, myös lukemattomien taiteilijoiden, designereiden ja kädentaitajien luova yhteisö, sekä reilun 500 asukkaan koti.

Kannustamme tarkistamaan palveluidemme aukioloajat ennen vierailua.  Löydät Fiskars Villagen putiikit & palvelut täältä sekä ruoka- & juomatarjonnan täältä. Näyttelyiden, museon, opastusten ja tapahtumien tarkemmat tiedot löydät kohdasta tapahtumat & aktiviteetit.

Sijaintimme

GPS-osoite: Fiskars [60°7'48"N, 23°32'40"E]

Navigaattoriosoite: Peltorivi 1, Fiskars, tulet torin parkkipaikalle.

Fiskars sijaitsee Raaseporin kaupungissa noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä länteen. Helsingistä Fiskars Villageen pääsee kulkemalla bussilla tai junalla Karjaalle noin tunnissa, ja tästä eteenpäin noin 15 kilometrin loppumatka Fiskarsiin sujuu taksilla, paikallisella linja-autolla tai polkupyöräillen. Uutuutena kesäliikenteessä on vuonna 2022 lauantaibussi, joka vie sinut Raaseporin upeisiin ruukkeihin Billnäsiin, Fiskarsiin ja Mustioon. Kesäbussin aikataulu on voimassa elokuun puoleen väliin saakka. Lisätiedot Kesäliikenne Raaseporissa – Visit Raseborg

 

Hyvä tietää

Saapuminen

Helsingistä pääsee bussilla tai junalla Karjaalle noin tunnissa, ja noin 15 kilometrin loppumatka Fiskarsiin sujuu paikallisbussilla, taksilla tai vaikka pyöräillen.

GPS-osoite: Fiskars [60°7’48″N, 23°32’40″E].

Navigaattori osoitteella: Peltorivi 1, Fiskars, tulet torin parkkipaikalle.

Muut P-alueet: Kaikki parkkipaikat on merkitty alueen karttaan.

Lähin rautatieasema on Karjaa ja lähin lentokenttä Helsinki-Vantaa.

Junien aikataulut: www.vr.fi

Linja-autojen aikataulut: www.matkahuolto.fi

 

Taksit

Lähitaksi

Taksipalvelut koko Raaseporissa. Myös invataksit, tilausajot ja tilataksit. Tilauksesta myös lentokenttäkuljetukset ja edustusajoa puh. +358 100 7300.

Taxi Service Roger Hafström

1-7 henkilöä. Varaukset: +(0)400 201 992

 

Matkailuautoilijat

Päiväparkki matkailuautoille sijaitsee yläruukissa Malcolmintiellä Fiskarsin museon lähellä. Kartassa nro 27.

Pääsymaksut

Alueelle ei ole pääsymaksua ja pysäköinti Fiskars Villagessa on maksutonta (poislukien tietyt suuremmat tapahtumat). Fiskarsin museo sekä kesä- ja talvinäyttelyt ovat pääsymaksullisia.

Fiskars Village on myös koti

Pyydämme vierailijoita kunnioittamaan asukkaiden kotirauhaa kulkemalla karttaan merkittyjä reittejä.

Alueen kartat (pdf-muodossa)

Lataa alueen kartat sivun alalaidasta.

Välitämme ympäristöstämme

Fiskars Village on sitoutunut toimimaan vastuullisesti ja kestävästi, ei ainoastaan matkailun saralla, vaan koko alueen ylläpidossa ja kehityksessä. Lue lisää meidän kestävän kehityksen periaatteistamme täältä.

Aukioloajat

Fiskars Village on avoinna ympäri vuoden. Osa palveluista on avoinna ainoastaan kesäkuukausina, mutta moni palveluista myös ympärivuotisesti. Tarkemmat palveluiden aukioloajat löytyvät täältä.

Matkailuneuvonta

Matkailuneuvonnan tavoitat arkipäivisin ma-pe kello 8.00-16.00 ympäri vuoden numerosta: 020 439 2099 ja osoitteesta: fiskarsvillage@fiskars.com.

Pankkiautomaatti

Fiskars Villagessa ei ole pankkiautomaattia. Lähin automaatti noin 5 km:n päässä Pohjan keskustassa S-marketin edustalla osoitteessa Pohjantie 2.

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimet ovat tervetulleita Ravintola Kuparipajaan ja Fiskars Wärdshus-ravintolaan sekä kahviloihimme. Hotel Tegelistä ja Fiskars Wärdshus-hotellista löytyvät myös huoneet lemmikkien kanssa matkustaville.

Sähköauton ja sähköpyörän latauspisteet

Virta sähköauton latauspisteitä löytyy Fiskarsista kaksi, joissa molemmissa voi ladata kaksi autoa samaan aikaan. Toinen piste sijaitsee Lukaalin parkkipaikalla, ja toinen Torin parkkipaikalla. Siirräthän autosi latausken jälkeen, kiitos.

Shimanon sähköpyörän latauspiste löytyy Cafe Bar Pesulasta.

Löytötavarat

Hukkasitko jotain vierailullasi Fiskars Villagessa? Tiedustelut : 020 439 2099

Lähin uimaranta

Fiskarsin ruukin lähin uimaranta on nimeltään Flacksjö. Uimaranta sijaitsee n. 2,5 km ruukista (Fiskarsin kartta, seuraa Von Julinin tietä vasemmassa alanurkassa). Uimarannan osoite on Flacksjöntie 50. Uimarannalle voi ajaa autolla, pyöräillä tai kävellä. Rannalta löytyy pukukoppeja sekä ulko-wc. Lue lisää Flacksjö-rannasta täältä.

Bicycle Friendly Raseborg

Fiskars – ja koko Raaseporin kaupunki on pyöräily-ystävällinen. Fiskarsin maastopyöräreitit ja upeat maalaismaisemat antavat iloa ja elämyksiä sekä maastopyöräilijälle että retki- ja maantiepyöröilijälle. Pyörien huolto- ja pesupiste, sekä maastopyörävuokraamo Roll Outdoors löytyy paja-aukiolta. Cafe Bar Pesulasta löytyy työkaluja, sisärenkaat ja sähköpyörien latauspiste. Vesipullon voi täyttää ravintoloissa ja kahviloissa.

 

Lasten Fiskars

Reissussa lasten kanssa? Lasten Fiskars -sivulle olemme koostaneet muutamia vinkkejä ja hyödyllisiä tietoja sinulle, joka vierailet lasten kanssa. Jotta vierailu olisi mahdollisimman sujuva ja mukava, suosittelemme tarkistamaan palveluiden sijainnit ja aukioloajat etukäteen.

Lasten Fiskars

Pyörällä Fiskarsiin

Fiskars, ja koko Raasepori on mahtava kohde pyöräilijälle! Päivän aikana ehdit tutustumaan Fiskarsin lisäksi muihin kohteisiin, valitse vaikka reitti kuuden ruukin ohi, tai pyöräile Fiskarsista järvenrantaan uimaan. Maastopyöräilijöille riittää reittejä useammaksi päiväksi Fiskarsissa, ja hyvä ruoka ja juoma sekä mukava hotelliyöpyminen kruunaavat pyöräilyloman. Kurkkaa täältä lisäiedot pyöräilijälle tärkeistä palveluista ja muita hyödyllisiä vinkkejä.

Pyörällä Fiskarsiin

Tiedustelut ja tarjouspyynnöt

Asiakaspalvelumme avustaa sinua vierailuusi liittyvissä kysymyksissä ma-pe klo 8-16. Lähetä palautteesi, kysymyksesi tai tarjouspyyntösi tämän lomakkeen kautta tai sähköpostitse fiskarsvillage@fiskars.com. Palvelemme myös puhelimitse numerossa 020 439 2099.


   KokousVirkistys-tykypäiväHäätPerhejuhlat

   Global Top 100 Sustainable Destinations 2019

   Green Destinations

   Vuoden kotimainen matkakohde 2019

   Finnish Travel Gala 2019 – SMAL

   Culture EDEN
   In Finland 2017

   Vuoden kotimaan matkakohde 2015,

   Matkailutoimittajien Kilta ry

   Certificate of Excellence 2018

   Tripadvisor

   1st place Communities & Culture Category

   Green Destinations Story Awards 2021

    

   “Fiskars is an attractive place by any measure”

   Aug 2018

   “Captivating rural charm”

   Aug 2017