KWUM -talvinäyttelyt

Tapahtuman päivämäärä
04.11.2021 - 31.03.2022
Aukioloajat
to-su klo 12-17. HUOM! 24.-29.12 suljettu, 30.-31.12. klo 12-17,. 1.1 suljettu ja 2.1 klo 12-17
Pääsymaksu
8 €/aikuiset, 5 €/eläkeläiset, opiskelijat, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.
Osoite
KWUM, Baklurantie 12, 10470 Fiskars
Puhelinnumero
+358 50 511 2232
Sähköposti

KWUM INVITED

4.11.2021–31.3.2022
AVOINNA TO–SU 12–17

HUOM! 24.-29.12 suljettu, 30.-31.12. klo 12-17,. 1.1 suljettu ja 2.1 klo 12-17.

 

KERAMIIKKAA

WINDS OF CHANGE – MUUTOKSEN TUULET-

1970- ja 1980-luku olivat Taiwanissa kauden aikana, jolloin ulkomailla opiskelleet keramiikkataiteilijat palasivat kotiin ja toivat mukanaan korkealaatuisen, kokeellisen keraamisen taiteen, joka levisi Taiwanin keramiikkaan. Taiwanissa savea on käytetty keraamisten esineiden valmistuksessa jo yli 40 vuotta, joten se ei ole mitään uutta. Keramiikan nykyään kohtaamat vaikeudet ovat uudenlaisten näkökulmien luominen saville, varsinkin kun savi vaatii laajaa tietämystä ja teknistä asiantuntemusta. Globalisaation ansiosta nuoret taiteilijat melkein kaikissa muissa kuin länsimaissa kohtaavat muutoksia omassa kulttuurissaan ja heidän on löydettävä tasapaino innovaatioiden ja perinteiden välillä. On tärkeää olla vahva jalansija omassa kulttuurissamme ja kehittyä globaalisti.

 

KYLLIKKI SALMENHAARA FORMOSASSA VUOSINA 1961-1963

Kyllikki Salmenhaara sai vuonna 1961 kutsun Formosaan käynnistämään ja uudistamaan teollisen keramiikkakoulutuksen.

Taipeissa Kyllikki Salmenhaaran tehtäviin kuului mm opetuksen suunnittelu, organisointi ja uuden koulurakennuksen opetustilojen ja -välineiden kehittäminen.

 

KATJA KOTIKOSKI – EVERY CLOUD HAS A SILVER LINING

Taide, muotoilu ja käsillä tekeminen ovat Katja Kotikosken tapa olla vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa ja käsitellä ajankohtaisia asioita, joille hän antaa muodon keramiikan avulla. Teokset pyrkivät kuvaamaan asioita, joita yleensä halutaan peitellä, kuten himoa ja epätäydellisyyttä.

www.katjakotikoski.com

 

MIKI KIM – MELODY IN F

Valkoisissa, posliinisavesta valmistamissani Tunturipöllöissä kiteytyvät Lapin kauneus, rohkeuteni ja kokemani suomalaisuus. Nuotitan elämäni saven kautta.

 

KORUJA

 

ANNELI AALTONEN – ÖTÖKÄT

Anneli Aaltosen Ötökät koostuu neljästä hopeariipuksesta, jotka on muokattu keskenään samoista elementeistä eritavoilla yhdistelemällä. Korujen valmistamisessa on käytetty perinteisiä kultasepän tekniikoita ja jokaiseen riipukseen on istutettu jalokivi.

www.papaja.fi

ELINA MAKKONEN – UULA & KESÄN KIRSIKAT

Uula & Kesän Kirsikat ovat syntyneet kokemuksista luonnossa. Uulan koruissa ollaan virtaavan veden äärellä ja Kesän Kirsikoissa nautitaan kesän lämmöstä sekä sen iloista.

www.elinamakkonen.fi

KIRSTI DOUKAS – Muistot I ja II

Näyttelyteoksissa halusin kokeilla minulle tekijänä uutta lähestymistapaa; lähdin tekemään koruja suoraan lopulliseen materiaaliin ilman tarkkoja luonnoksia. Hyppään muotoilijan roolista käsityöläisen rooliin. Muodon rakentaminen pienistä osista punomalla on jollain tavalla meditatiivista ja antaa tilaa ajatuksille. Lopullinen muoto rakentuu pikku hiljaa silmien ja käsien yhteistyönä. Olen antanut itselleni luvan päästää irti kultasepän kriittisestä pikkutarkasta katseesta, samalla annan luvan päästää irti muistoista. Muistot I ja II kaulakorujen tekeminen on ollut osana henkilökohtaista luopumisprosessia, joka on välttämätöntä uusien polkujen löytämiseksi.

TIINA LUONUA – EVERY CLOUD

Näyttelyni saa nimensä samannimisestä hopeakorukokoelmastani. Lisäksi näyttelyssä on kaksi muuta korua Physalis-kokoelmastani. Every Cloud on kultaseppäartesaanitutkintoni lopputyö, jonka suoritin Espoon Axxellissa aiemmin tänä vuonna. Se heijastaa armollista ja optimistista elämänohjetta, jonka mukaan kaikessa on aina jotain hyvää – vaikkei se siltä heti tunnukaan. Jokaisessa pilvessä on todellakin hopeareunus, koruissani on jäljellä vain juuri se, reuna.

Koruni edustavat suunnitteluperiaatteitani ja intohimoani rakenteelliseen ongelmanratkaisuun, kolmiulotteiseen ajatteluun ja materiaalien ymmärtämiseen sekä esteettisen tasapainon saavuttamiseen. Ne välittävät käsillä tekemisen iloa ja haluani kääntää asiat nurinpäin vain nähdäkseni miltä ne näyttävät eri näkökulmasta – löydänkin useimmiten inspiraationi koruilleni tutkimalla yksityiskohtia ja ilmiöitä ympäristöstään irroitettuna.

www.luonua.com/luon/

VILJA TAMMINEN – RANNERENKAAT JA KAULAKORU

Vilja Tammisen hopeaa ja nahkaa yhdistävissä koruissa lukitusmekanismi toimii itse koruna. Tamminen on hyödyntänyt koruissaan 3D-mallinnusta ja perinteistä valutekniikkaa.

www.papaja.fi