KWUM Kesänäyttely

KWUM keramiikkamuseon kesänäyttely tarjoaa maailmanluokan muotoilua upeissa puitteissa.
Tapahtuman päivämäärä
14.05.2022 - 30.09.2022
Aukioloajat
Syyskuussa to-su klo 12-17
Pääsymaksu
8€/5€
Osoite
KWUM, Baklurantie 12, 10470 Fiskars
Sähköposti

KWUM Keramiikkamuseon kesänäyttely 15.5 – 30.9.2022

Avoinna syyskuussa to-su klo 12-17.

Liput 8€/5€

Kesänäyttely:

Ceramics – VUOKKO, MARITA LYBECK, JOHANNA RYTKÖLÄ.
Glass – KATRIINA NUUTINEN.
Art Work – JUKKA MÄKELÄ.

Pysyvät näyttelyt:

KWUM ORIGO – RAAKA-AINEESTA TUOTTEESEEN

KWUM COLLECTED – STUDIO CERAMICS 1965–2019

_________

KWUM tarkoittaa koreaksi unelmaa – Fiskarsissa se tarkoittaa Karin Widnäsin museota. Ajatus keramiikkamuseosta kypsyi pitkään. Kun rakentaminen vihdoin alkoi, valmistui yli 300-neliöinen rakennus parissa vuodessa. Museossa yhdistyvät puu ja keramiikka. Se on oiva esimerkki keramiikan käyttämisestä rakennuksissa. Arkkitehti Tuomo Siitonen on piirtänyt myös viereisen Studio Widnäsin, jossa yhdistyvät taiteilijan koti, työtilat ja galleria.

Karin Widnäsin inspiraation lähteenä ovat olleet: hänen opettajansa, suomalaisen keramiikkataiteen uranuurtaja Kyllikki Salmenhaara; lukuisat matkat keramiikan perinteistä tunnettuun Koreaan; sekä Fiskarsissa toimiva vireä taidekäsityöläisten yhteisö. Karin haluaa puolustaa keramiikkataiteen asemaa Suomessa ja siirtää eteenpäin sukupolvien aikana kehittynyttä ymmärrystä materiaaleista ja tekniikoista, jotka ovat jäämässä liian vähälle huomiolle keramiikkataiteen opetuksessa. 

Suurelta osin Karin Widnäsin omista kokoelmista koostuvan pysyvän näyttelyn lisäksi museon vaihtuvissa näyttelyissä nähdään sekä kotimaisten että ulkomaisten keramiikkataiteilijoiden teoksia.