Kurpu Galleria – Arto Vuohelainen & Outi Karikivi, valokuvanäyttely

ti 1.8. – su 13.8.2023

Arto Vuohelainen

1.8. Kupru galleriassa, Fiskarsissa alkavan näyttelyni nimi on Olla vai ei – To be or not.
Ajatuksena yksityisyys. Kasvomme tunnistetaan ja voimme olla osa tekoälyn luomaa todellisuutta, jota ei oikeasti ole olemassa ja jossa emme välttämättä halua olla osallisena.
Paljastammeko liikaa itsestämme sosiaalisessa mediassa samalla kun sosiaalinen media sensuroi meitä. Mitä voimme näyttää itsestämme? Peitänkö kaiken?
Toisaalta on kaksinaismoralistista että esim. instagramissa tulee peittää alastomuudessa nännit, häpykarvoitus ja erogeeniset alueet jopa taiteesta, kun voit vapaasti selata pornoa netissä. Missä kulkee raja? Kuviini olen halunnut tuoda ennakkosensuuria ja nähdä se osana todellisuutta.
-Arto Vuohelainen

Outi Karikivi

Valokuvainstallaatio ÄIDINPOIKA käsittelee äänen, valokuvan ja esineiden avulla sitä samalla katoavaa että ikuista, mutta muistinvaraista hetkeä, jolloin kaksi toisilleen läheistä ihmistä kohtasi hetkessä. Itse neljän pojan äitinä tarkastelen aihetta menettämisen, läheisyyden, etäisyyden, lämmön, viileyden, luottamuksen, erkanemisen ja luopumisen kautta. JOSKUS JONKUN KOTI tarkastelee myös menettämistä, luopumista, mutta myös toiveita ja elämän rakentamista. Valokuvaajana pyrin kuvattavan ja kuvaajan hiljaiseen vuorovaikutukseen, josta syntyy juuri siihen hetkeen pysähtynyt kuva – valotettu elämä.

Kupru Galleria

Avoinna ma-su 11-18. Sisäänkäynti Paja-aukion puolelta.