Kurpu Galleri – Arto Vuohelainen & Outi Karikivi, fotografier

tis 1.8. – sön 13.8.2023

Arto Vuohelainen

Den 1.8. på Kupru Gallery, Fiskars, heter min utställning “att vara eller inte vara”
Idén är integritet. Våra ansikten känns igen och vi kan vara en del av en verklighet skapad av artificiell intelligens som egentligen inte existerar och som vi inte nödvändigtvis vill vara en del av. Avslöjar vi för mycket om oss själva på sociala medier samtidigt som sociala medier censurerar oss? Vad kan vi visa om oss själva? Ska jag dölja allt?

Å ena sidan är det en dubbelmoral att man på Instagram till exempel måste täcka över bröstvårtor, könshår och erogena områden i nakenhet, till och med i konst, när man fritt kan bläddra bland porr på nätet. Var går gränsen? I mina bilder har jag velat skapa en förcensur och se det som en del av verkligheten.

.
-Arto Vuohelainen

Outi Karikivi

Den fotografiska installationen “MODERNS SON” använder ljud, fotografi och objekt för att utforska det flyktiga och eviga, men minnesvärda ögonblicket när två personer som står varandra nära möts i ett ögonblick. Som mor till fyra söner utforskar jag detta tema genom förlust, intimitet, avstånd, värme, kyla, tillit, separation och övergivenhet. IBLAND NÅGONS HEM handlar också om förlust och övergivenhet, men också om hopp och att bygga upp ett liv. Som fotograf strävar jag efter en tyst interaktion mellan motivet och fotografen, vilket resulterar i en bild som är frusen i ögonblicket – ett liv som lyser upp.

Kupru Galleri

Ingång via verkstadsgården