Omatoimisia aktiviteettejä Ruukissa

Fiskarsin Ruukki on aina avoinna oleva kulttuurikohde, jossa nähtävää ja koettavaa on vuoden ympäri. Mikäli vierailusi ei osu yhteen palveluiden aukioloaikojen kanssa, tai kaipaat maksuttomia aktiviteetteja, ovat nämä vinkit sinulle!

Omatoimisia aktiviteetteja Fiskarsin Ruukissa:

  • Nauti Ruukin puistoalueesta mihin aikaan vaan! Joulun lähestyessä puistoalueelle ilmestyy valoja ja tunnelmaa. Ihaile virtaavaa Fiskarsin jokea, jonka ympärille Ruukki on rakentunut. Pakkasilla vesi muodosta kauniita jääteoksia joen varrelle.  
  • Antaudu vauhdikkaaseen leikkiin leikkipuistossa! Fiskarsin leikkipuisto on monen vierailijamme suosikkikohde. Leikkipuiston soittimet ja merirosvolaiva houkuttelevat leikkiin, puiston vierestä löytyy yleisö WC.
  • Opi Ruukin historiasta. Fiskarsintien ja Peltorivin varrelta löydät mustia kylttejä jotka kertovat rakennusten ja Ruukin historiaa. Yläruukin kulttuuripolkuun voi tutustua omatoimisesti mediaoppaan avulla, jonka kautta voit lukea ja nähdä historiallisia valokuvia Yläruukin eri kulttuurikohteista. Polku on n. 2km ja kohteita on 18kpl.
  • Lähde luontoon! Risslan metsäpolku (n. 4km) lähtee Suutarinmäeltä Risslan vanhan vesivoimalaitoksen luo, jossa Risslanjoki kuohuu.  Täältä löytyy laavu ja taukopaikka. Puulajipolku kiertää Ruukin ytimestä Lippukalliolle ja sen varrella voit tutustua yli 20 Ruukissa kasvavaan puulajiin, ja samalla ihailla maisemia.
  • Bongaa taidetta ulkona!