Kevättempaisu Fiskarsin Ruukissa

Kevät saapuu vauhdilla Fiskarsin Ruukkiin tuoden mukanaan monia odotettuja tapahtumia. Merkittävin päivämäärä kalenterissa on 4. toukokuuta, jolloin Fiskars Village Bike Expo avaa ovensa ja Raaseporin Hapattamo juhlii merkkipäivään. Tervetuloa mukaan osaksi näitä unohtumattomia hetkiä!

Bike Expo tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden nauttia pyöräilystä upeissa maisemissa. Fiskarsin Ruukista löytyy lähes 60 kilometriä merkattuja ja hyvin huollettuja maastopyöräreittejä, jotka avataan Bike Expon yhteydessä 4.5. Reitit vaihtelevat vaikeusasteeltaan vihreästä mustaan, joten jokaiselle löytyy sopivaa haastetta. Reittien kuntoa ja muita tiedotteita voi seurata kauden aikana Fiskars Village Trail Centerin Facebook-sivuilta. Reitistöä ylläpitää paikallinen Flowriders ry-seura, joka myös järjestää suositun Fiskars Village Bike Expon.

Kevään monipuolisin fillaritapahtuma, Bike Expo, palaa Fiskarsin Ruukkiin lauantaina 4.5.2024 kello 11–18. Tapahtuma järjestetään vanhassa hirsirakenteisessa Puimalassa, joka täyttyy sesongin uutuuksista fillareiden, komponenttien ja pyöräilyvaatteiden muodossa. Ulkona on mahdollisuus testata Suomen laajin valikoima erilaisia demopyöriä. Tarjolla on yli 200 demopyörää koeajoon lyhyellä demolenkillä, jossa voi testata pyörien ominaisuuksia. Tapahtumassa ovat mukana kaikki suurimmat ja kiinnostavimmat fillarimerkit sekä lukuisia pienempiä toimijoita. Alueella on myös oma osasto vintage-pyörille, jossa alan harrastajat esittelevät omia pyöriään ja projektejaan teemalla, joka tänä vuonna on kotimaisuus. Fiskarsin skeittipuistolla järjestetään kaikille avoimet freestyle-jamit, joissa voi seurata Suomen parhaimpien freestyle-pyöräilijöiden taituruutta ja ottaa osaa sessioihin. MTB-enduron kauden avauskilpailu järjestetään myös tapahtuman yhteydessä, ja aikataulut on sovitettu niin, että messuvieraiden on helppo osallistua myös kilpailuun. Tapahtuma on maksuton, mutta autolla saapuville vieraille on tarjolla maksullinen pysäköinti.

Bike Expojen päätteeksi kannattaa suunnata vain kivenheiton päähän sijaitsevaan Veitsitehtaalle juhlimaan Raaseporin Hapattamon 5-vuotissynttäreitä. Raaseporin Hapattamo on Fiskarsissa toimiva ruoka-artesaani Chia Näsmanin yritys, joka valmistaa hapankaalia ja muita maitohapatettuja vihannestuotteita. Veitsitehtaalla juhlapäivänä on tarjolla muun muassa hapattettuja herkkuja, livemusiikkia, onnenpyörä, tatuointeja sekä monipuolista ruokaa ja juomaa. Sisäänpääsymaksu ovelta on 5 euroa. Helsingistä lähtee bussikuljetus kello 16.30 Suvilahden DIY:ltä, joka palaa takaisin Helsinkiin Veitsitehtaalta kello 01.00. Bussiliput voi varata sähköpostitse osoitteesta chia@raseborgsfermenteri.com viimeistään 26.4. asti, ja niiden hinta on 20 euroa.

Mikäli saavut Fiskarsin Ruukkiin julkisilla kulkuneuvoilla, helpoin tapa on ottaa juna Helsingistä tai Turusta Karjaalle, jossa Bosse-bussit odottavat matkustajia ja kuljettavat heidät nopeasti Ruukkiin. Joukkoliikenneuudistuksen myötä viikonloppuisin on tarjolla entistä enemmän vuoroja. Raasepori tarjoaa kaikki matkat ilmaiseksi uuden Bosse-bussin kunniaksi 11.6. asti! Tarkista aikataulut osoitteesta https://bosse.digitransit.fi

Tule mukaan nauttimaan kevään parhaista fillaritapahtumista ja herkuttelemaan Raaseporin Hapattamon synttärijuhlien merkeissä Fiskarsin Ruukkiin!