Käsityö Fiskarsissa: Paja ja lasinpuhallusstudio

Rauhallisella suomalaisella maaseudulla sijaitseva Fiskarsin kylä on taiteen ja käsityön harrastajien paratiisi. Tunnettu rikkaasta historiastaan ja eloisasta käsityöläisyhteisöstään, Fiskars tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän perinnettä ja moderniutta. Monien nähtävyyksiensä joukossa paja ja lasinpuhallusstudio erottuvat kohteina, missä pääsee näkemään ammattilaiset työssään.

Paja: Metallityön perintö

Fiskarsin historia on syvästi juurtunut metallityöhön, ja se juontaa juurensa vuoteen 1649, jolloin kylä perustettiin rautaruukkikylänä. Nykyään paja jatkaa tätä perintöä yhdistämällä perinteisiä tekniikoita nykyaikaiseen suunnitteluun luoden upeita metalliesineitä.

Pajaan astuminen on kuin astuisi ajassa taaksepäin. Vieraita tervehtii hehkuvien uunien näky, vasaroiden rytmikäs ääni ja kuuman metallin rikas, maanläheinen tuoksu. Fiskarsin seppä on mestari käsityössään ja käyttää ajattomia tekniikoita, kuten takomista, vasarointia ja karkaisua, luodakseen monenlaisia esineitä.

Hienosti valmistetuista veitsistä ja saksista, taiteellisiin veistoksiin, pajan tuotteet ovat sekä toimivia että kauniita. Jokainen esine heijastaa tekijän ammattitaitoa ja omistautumista, mikä tekee siitä ainutlaatuisen.

Niille, jotka haluavat käytännönläheisemmän kokemuksen, on tarjolla työpajoja, joissa vierailijat voivat kokeilla sepän työtä. Kokeneiden käsityöläisten opastuksella osallistujat oppivat perusmenetelmiä ja luovat omat metalliesineensä vietäväksi kotiin. Monille vierailijoille sepän työskentelyn seuraaminen on myös kohokohta, joka tarjoaa kiehtovan näkymän prosessiin, jossa raakametalli muuttuu valmiiksi tuotteeksi.

Yhteydenotot:

www.takopaja.fi

upi@takopaja.fi

0505902797

Lasinpuhallusstudio: Bianco Blu

Pajan vieressä sijaitseva lasinpuhallusstudio lisää ulottuvuuden Fiskarsin käsityöläistarjontaan. Lasinpuhallus on sekä taidetta että tiedettä, joka vaatii tarkkuutta, luovuutta ja vakaan käden. Fiskarsin lasinpuhaltajat ovat tunnettuja innovatiivisista suunnitteluistaan ja hienostuneesta käsityöstään.

Studio on tila, jossa sula lasi muuttuu kauniiksi, herkiksi esineiksi. Vierailijat voivat nähdä, kuinka käsityöläiset keräävät, puhaltavat ja muotoilevat hehkuvaa materiaalia, lisäten värejä ja kuvioita luodakseen ainutlaatuisia kappaleita. Prosessi on kiehtova, kun lasi muuttuu viskoosisesta, hehkuvasta massasta kiinteäksi, läpinäkyväksi taideteokseksi.

Lasinpuhallusstudion tuotteiden valikoima on vaikuttava, sisältäen kaiken päivittäisestä lasitavarasta monimutkaisiin koriste-esineisiin ja suuriin installaatioihin. Jokainen kappale on osoitus lasinpuhaltajan taidosta ja luovuudesta, mikä takaa, ettei kahta täysin samanlaista esinettä ole.

Kuten paja, myös lasinpuhallusstudio tarjoaa vierailijoille interaktiivisia kokemuksia. Käytännönläheiset työpajat antavat osallistujille mahdollisuuden kokeilla lasinpuhallusta itse, taitavien käsityöläisten opastuksella, jotka jakavat tietonsa ja tekniikkansa. Nämä työpajat tarjoavat harvinaisen tilaisuuden suoraan osallistua käsityöhön ja luoda henkilökohtainen lasiesine.

Yhteydenotot:

www.biancoblu.fi

info@biancoblu.fi

0451390020

Käsityöyhteisö

Fiskarsin kylä on enemmän kuin pelkkä studioiden ja työpajojen kokoelma; se on elinvoimainen käsityöläisyhteisö, joka tekee yhteistyötä ja inspiroi toisiaan. Tämä yhteistyön henki ulottuu koko kylään, edistäen dynaamista ja innovatiivista ympäristöä

Suunnittele vierailusi

Vierailu Fiskarsin kylässä on matka käsityöläisyyden sydämeen, jossa historia ja innovaatio kohtaavat. Olitpa katsomassa seppää takomassa uutta työkalua tai lasinpuhaltajaa muotoilemassa sulaa lasia taiteeksi, kokemus on sekä inspiroiva että opettavainen.

Älä missaa tilaisuutta tutustua näihin ainutlaatuisiin pajoihin, tavata lahjakkaita käsityöläisiä ja ehkä jopa kokeilla oman mestariteoksen luomista. Fiskarsin kylä tarjoaa todella ainutlaatuisen kokemuksen, joka juhlistaa käsintehtyjen käsitöiden kauneutta ja taitoa. Suunnittele vierailusi jo tänään ja löydä Fiskarsin kylän taikaa!

Tervetuloa!