Uusi hotelli Fiskarsiin

Fiskarsin ruukkiin avataan uusi korkeatasoinen hotelli The Torby

 

The Barö -saaristohotellin omistajapariskunta avaa Fiskarsin ruukkiin korkealuokkaisen hotellin, The Torbyn. Uuden hotellin päärakennus sijaitsee Fiskarsin Hienotaepajassa, jossa on vuosina 1800-1900 valmistettu mm. ruokailuvälineitä ja saksia. Historialliseen Fiskars Groupin omistamaan kiinteistöön on rakennettu 24 hotellihuonetta, viisi erikokoista kokoustilaa sekä sauna. Hotelli avataan vuoden 2023 kesäkuussa.

 

”Tavoitteenamme on, että Fiskarsin kaunis ja ainutlaatuinen ruukkikylä kehittyy kohti tulevia vuosikymmeniä autenttisena, innovatiivisena ja etenkin kestävänä ympärivuotisena matkailukohteena”, kertoo Fiskars-brändin PR & viestintäjohtaja Petra Vallila.

“Esitämme lämpimät kiitoksemme pitkäjänteisestä yhteistyöstä vuodenvaihteessa ovensa sulkeneen hotelli Tegelin väelle. Odotuksemme The Torby –hotellin tarjoamia uusia mahdollisuuksia kohtaan ovat korkealla, arvostamme etenkin uuden hotellitoimijan yhteistyötä ja vastuullisuutta korostavaa asennetta”, Vallila jatkaa.

 

The Torby –hotellin johtaja Jussi Paavoseppä uskoo, että alueella on tarvetta laadukkaalle majoitukselle.

Fiskars on Suomen johtava kulttuurikeskus reilun tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Ruukkialue on yksilöllinen ja kulttuuritarjonnaltaan ainutlaatuinen koko maailmassa. Uskomme, että voimme palvella hyvin Fiskarsin ruukkialueen kokous-, kulttuuri- ja luontomatkailijoita sekä laadukasta majoituspalvelua arvostavia matkaajia. The Torby -hotellin tavoitteena on palvella asiakkaita yhdessä Fiskarsin muiden toimijoiden kanssa ja luoda ainutlaatuinen kokemus, jota ei voi saavuttaa missään muualla,” Paavoseppä sanoo.

 

The Torby -hotelli kunnioittaa suomalaista muotoilua. Hotellin sisustus on toteutettu yhdessä suomalaisten muotoilijoiden ja paikallisten valmistajien kanssa. Sisustussuunnittelusta vastaa Koko3:n Mari Relander yhdessä Poiat-arkkitehtitoimiston kanssa. Lisäksi Håkan Långstedt Saas Instrumentsista on suunnitellut hotelliin valaisimet. Mikko Laakkonen on muotoillut Fiskarsissa valmistettuja lasivalaisimia hotellille. Hotellin irtokalusteet ovat Nikarin ja Poiat valmistajien käsialaa.

 

Fiskars Village Hienotaepaja ilmakuva

 

Lisätiedot The Torby:
www.thetorby.fi
Mediapankki: https://bit.ly/thetorby_formedia

Haastattelupyynnöt:

Netta Paavoseppä

The Torby / The Barö

Markkinointijohtaja

netta@thebaro.fi

+358 44 554 0350

 

Lisätiedot Fiskars Village:

www.fiskarsvillage.fi

 

Haastattelupyynnöt:

Petra Vallila

Fiskars Group

Global PR and Communications Director

petra.vallila@fiskars.com

+358 50 562 5755

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Fiskarsin Hienotaepajassa valmistettiin pääsääntöisesti aterimia. Hienotaepaja rakennettiin alun perin Carl Ludvig Engelin piirtämänä vuonna 1832. Hienotaepaja oli pitkä yksikerroksinen tiilirakennus, joka koostui kuudesta huoneesta: kuparivasarasta, karkea- ja hienotaepajasta, viila- ja sorvipajasta, hiomis- ja kiillotushuoneesta sekä messinkivalimosta. Rakennusta korotettiin puisella yläkerroksella J.E.Wiikin suunnitelmien mukaan 1851. Rakennus paloi vuonna 1888 ja samana vuonna se rakennettiin uudelleen punatiilestä nykyiseen asuunsa.