Teatteriesitys: Minä maalaan teidät kaikki 15€/lippu

Minä maalaan teidät kaikki kertoo taidemaalari Helene Schjerfbeckistä. Näytelmä on dialogi taiteilijuudesta. Vuoropuhelua esityksessä käyvät näyttelijä ja tanssija.
OSTA LIPUT
Loading...
Tapahtuman päivämäärä
07.03.2020
Aukioloajat
Lauantai 7.3.2020, klo 15-16.30
Pääsymaksu
15€
Osoite
Seuraintalo Lukaali, Fiskarsintie 318 (vanha osoite Fiskarsintie 12), 10470 Fiskari
Sähköposti

Minä maalaan teidät kaikki

Monologiksi kirjoitettu dialogi taiteilijuudesta

 

”Aina tulee niitä pieniä rakoja, joista maailma näyttäytyy jonain aivan muuna ja minulla on ilo saada siitä hetkestä kiinni. Se on minun työtäni, uuvuttaa maailma niin, että se näyttäytyy minulle.”

Minä maalaan teidät kaikki kertoo taidemaalari Helene Schjerfbeckistä. Näytelmä on monologiksi kirjoitettu dialogi taiteilijuudesta. Dialogia esityksessä käyvät näyttelijä ja tanssija. Se, mikä Helenen maalauksissa on viiva tai siveltimen veto, on esityksessä liike, ääni ja sana. Näyttämöllä on Helene uransa eri vaiheissa, omakuvien äärellä ja Ihailija, joka pohtii suhdettaan Helenen taiteeseen sekä hänen perintöään jälkipolville. Sekä filosofinen että aisteissaan ja tunteissaan vahva näytelmä pureutuu konkreettisesti taiteilijuuteen, taiteilijan työhön. Sen haasteisiin, innoituksen lähteisiin ja henkilökohtaisiin voittoihin – jotka usein ovat jotakin aivan muuta, kuin mitä maailma katsoo voitoksi.

”Saine ja Outinen näyttelevät hyvin yhteen ja yhtä, ovat herkkiä ja liikunnallisia. He loihtivat silmien eteen hetkessä lähikuvan, maiseman tai Schjerfbeckin tunnetun taulun taitavasti etäännytetyn ja samalla intiimin tekstin avulla. Heidän ilmaisuvoimansa tekee paikoin myrskytuulen tavoin pyörivästä tapahtumain kulusta harkittua ja ilmavaa” – Teatteri & Tanssi -lehti

Tekijät

  • Annatuuli Saine
  • Kati Outinen
  • Käsikirjoitus, esitysdramaturgia Iida Hämeen-Anttila
  • Ohjaus Kati Outinen
  • Koreografia Annatuuli Saine
  • Valo- ja äänisuunnittelu Saku Kaukiainen
  • Työryhmä Lavastus, rekvisiitta ja puvut

Vuonna 2019 Suomea kiertänyt esitys on ollut sekä yleisön että kriitikoiden ylistämä suurmenestys. Esityksen on nähnyt lähes 6000 katsojaa ja nyt Fiskarsissa mahdollisuus nähdä tällä erää viimeisen kerran.

Liput Fiskars Villagen verkkokaupan kautta tai käteismaksuna ovelta.