Konsertti Tango del norte – Piazzolla 100

OSTA LIPUT
Tapahtuman päivämäärä
11.12.2021
Pääsymaksu
15€
Osoite
Seuraintalo Lukaali, Fiskarsintie 318 (navigaattoriosoite Fiskarsintie 12), 10470 Fiskars

Viranomaisten asettamien ohjeiden johdosta tulemme edellyttämään tapahtumaan osallistuvilta koronapassia. Koronapassi tulee esittää lipunmyyntipisteellä. Henkilökohtaisen koronapassin voi ladata etukäteen puhelimeen kanta.fi -sivuston kautta; kannustamme lataamaan passin jo hyvissä ajoin, jotta konserttiin saapuminen sujuu mahdollisimman mukavasti. Kiitos yhteistyöstä ja ymmärryksestänne!

 

Astor Piazzolla tunnetaan virtuoosisena bandoneonistina ja uuden tangon kehittäjänä. Hän yhdisti musiikissaan tangoon elementtejä klassisesta musiikista ja jazzista, minkä seurauksena syntyi aivan omanlaisensa tangon tyylisuunta, Tango nuevo eli suomeksi ”uusi tango”. Piazzolla sävelsi elämänsä aikana valtavan määrän musiikkia ja oli oman aikansa supertähti. Hän esiintyi suurimmilla lavoilla ympäri maailmaa ja teki yhteistyötä muiden huippumuusikoiden kanssa yli genrerajojen. Tänä päivänä Astor Piazzolla on varmasti maailmalla tunnetuin nimi tangomusiikin saralla.

Tango del norte on alansa ehdottomista huipuista koostuva yhtye, jonka taival on vuonna 2011 alkanut juuri Astor Piazzollan musiikista. Tämä kiertue juhlistaa samalla yhtyeen 10-vuotista uraa. Tango del norte on konsertoinut ympäri maata niin konserttisaleissa kuin festivaalilavoillakin, ja esiintynyt lisäksi Espanjassa ja Poznanin tangofestivaalilla Puolassa. Yhtyeen muusikot ovat olleet tango-opissa Buenos Airesissa ja Yhdysvalloissa, joissa he ovat saaneet ensikäden tietoa muun muassa Nestor Marconin, Julio Panen, Jose Colangelon, Pablo Estigarribian, Julián Peraltan ja Hector del Curton kaltaisilta tangon suurnimiltä. Näistä useat ovat tehneet aikoinaan yhteistyötä myös itse Astor Piazzollan kanssa. Yhtye voitti toisen palkinnon juhlavuoden kunniaksi järjestetyssä kansainvälisessä ”Astor Piazzola – Citta di Trani” -kilpailussa kesällä 2021 ja vuonna 2018 yhtyeen bandoneonisti, Sami Pirttilahti, voitti kansainvälisen Che Bandoneon -kilpailun Yhdysvalloissa.

Kesällä 2016 Tango del norte julkaisi ensimmäisen CD-levynsä “Raíces de pasión“, yhdessä argentiinalaisen laulajan, Romina Biancon, kanssa ja kesällä 2018 julkaistiin duolevy, “Solos & Duos“.

 

 

Tango del norte:

Heikki Hämäläinen, sello
Sami Pirttilahti, bandoneon
Ville Westergård, piano

 

  • Seuraintalo Lukaali,
  • Lauantai 11.12.2021
  • klo 14.30
  • Liput 15€ verkkokaupasta, alle 16 vuotiaat ilmaiseksi.
  • Konsertin kesto on n. 60 min ja siinä ei ole väliaikaa.