Fiskars Village Art & Design Biennale 2022

Fiskars Village Art & Design Biennale järjestetään Fiskarsin ruukissa ja Raaseporin alueella 22.5.–4.9.2022.
Tapahtuman päivämäärä
22.05.2022 - 04.09.2022
Aukioloajat
Päivittäin 11-18 (Arkkitehdin talo päivittäin 12-17)
Pääsymaksu
18€ pääsylippu
10€ alennuslippu
Ilmainen sisäänpääsy museokortilla
Osoite
Kuparipaja, Viljamakasiini ja Ehrnroothinpuisto, 10470 Fiskars

OSTA LIPUT

Fiskars Village Art & Design Biennale kohtauttaa nykytaiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin ajankohtaisia kysymyksiä antaen tilaa uudelle ja yllättävälle. Näyttelyiden sarja kutsuu mukaan taiteilijoita, muotoilijoita, arkkitehtejä, yleisöjä ja alueellista yhteisöä kannustaen avoimiin kysymyksiin.

Biennalen on tuottanut Luovi Productions yhteistyössä taiteilijaosuuskunta Onoman kanssa. Fiskars toimii tapahtuman pääyhteistyökumppanina.

Ohjelmiston kolme päänäyttelyä ovat:

Anniina Koivun ja Andrea Caputon U-JOINTS – muotoilututkimushankkeen solmuja ja neuloksia käsittelevä Knots & Knits -näyttely.

Biennale vie lähelle suunnittelun yksityiskohtia. Knots & Knits (“solmut ja neulokset”) on Andrea Caputon ja Anniina Koivun U-JOINTS – tutkimusprojektin ja näyttelysarjan neljäs osa. Milanon Salone del Mobilessa vuonna 2018 ensi kertaa nähty U-JOINTS (“Universal Joints”) tarkentaa katseen liitoksiin muotoilussa ja arkkitehtuurissa. Liitoksia harvoin huomioidaan, ne ovat usein
näkymättömissä ja esineeseen piilotettuja. U-JOINTS paljastaa nämä piilotetut detaljit kutsuen kävijät tutustumaan esineiden ja rakenteiden yksityiskohtien kauneuteen ja laatuun.

Vanha Viljamakasiini, Fiskarsintie 333, 10470 Fiskars.
Avoinna ma-su 11-18.

Arkkitehdin talo -kokonaisuus, joka tuo kuusi puista minitaloa Ehrnroothin puiston viereen

Kevytrakenteiset ja ekologiset minitalot kasvattavat jatkuvasti suosiotaan. Eräs Biennaalin erikoisuuksista on kuuesta puurakenteisesta minitalosta koostuva Arkkitehdin talo -näyttely, jossa voi myös yöpyä. Tammimetsän reunustamalla aurinkoisella niityllä sijaitsevat huippuarkkitehtien suunnittelemat enintään kolmekymmenneliöiset talot ovat kaikki keskenään erilaisia. Ne rakennetaan vastuullisesti ns. ”off grid” -periaatteella hyödyntäen muun muassa talokohtaisin aurinkopaneelein tuotettavaa uusiutuvaa energiaa. Talojen sisustuksen kuratoinnista vastaa Asun-lehden perustaja ja päätoimittaja Ulla Koskinen.

Ehrnroothinpuisto, Fiskarsintie 318 (navigaattori- ja google maps -osoite: Fiskarsintie 12), 10470 Fiskars.
Avoinna 26.5. alkaen ma-su 12-17. 

Varaa yöpyminen minitalossa: https://fiskarsvillagebiennale.com/fi/koti/

HIDDEN – aistien muodot, taiteilijaosuuskunta Onoman kesänäyttely, joka tutkii moniaistisuutta taiteen, muotoilun ja käsityön keinoin.

Onoman kesänäyttely Hidden – aistien muodot pohtii eri aistien merkityksiä ja mahdollisuuksia. Taiteen ja luovan työn tekijät toimivat vahvasti materiaalinsa määrittämien aistien maailmassa. Onoman kesänäyttely Hiddenissä tekijät pohtivat eri aistien merkityksiä ja mahdollisuuksia omassa työssään. Entäpä taiteen tulkitsija tai esineen käyttäjä? On monesta tekijästä kiinni, miten teoksen tai esineen kokee ja aistii. Usein tulkitsija on kuitenkin vahvasti teoksen tai esineen tekijän johdateltavissa.

Musta ja Valkoinen sali, Kuparipaja, Kuparivasarantie 5, 10470 Fiskars.
Avoinna ma-su 11-18. 

FISKARS GREENHOUSES – kutsu keskusteluun biodiversiteetistä

Omalla installaatiollaan Fiskars haluaa avata keskustelua biodiversiteetin mittaamattomasta arvosta. Kymmenestä Biennalea varten suunnitellusta kasvihuoneesta koostuva teos muistuttaa luonnontilaisen luonnon tärkeydestä; kaikkea ei kuulu käyttää.

Kasvihuoneet asettavat Fiskarsin tuotteissa käytettyjä materiaaleja rinnakkain elävien kasvien kanssa kannustaen pohtimaan kiertävän ja kasvavan suhdetta.

Kasvihuoneet sijaitsevat pareittain näyttelyalueella.

Fiskars Village Art & Design Biennale: 22.6.-4.9.2022

Kannustamme saapumaan bussilla, pyörällä ja kimppakyydein, sillä pysäköintitilaa on rajallisesti. Auto kannattaa jättää osoitetuille parkkipaikoille ja nauttia Biennalesta kävellen. Kaikki näyttelyt ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

Musta ja valkoinen Sali, Kuparipaja, Fiskarsintie 5, 10470 Fiskars

Viljamakasiini, Fiskarsintie 33, 10470 Fiskars

Ehrnroothinpuisto, Fiskarsintie 318, 10470 Fiskars

Lisätiedot Fiskars Village Art & Design Biennalesta sivustolta fiskarsvillagebiennale.com

Lisätiedot lehdistölle, haastattelupyynnöt:
Ohjelmajohtaja Anni Korkman
anni.korkman@luovi.com
+358 40 846 5576

Hidden – aistien muodot, näyttelypäällikkö Susanna Louneva
susanna@onoma.fi
+358 44 7588203

OSTA LIPUT