Takopaja

Fiskarsin Takopajalla työskentelee Fiskarsin seppämestari Upi Anttila ja joskus myös hänen kisällinsä. Takopajalla valmistuu käyttöesineitä, puukkoja, kynttelikköjä, heloja, koukkuja ja paljon muuta. Takopajan lämmin tunnelma ja vasaran pauke täytyy kokea.
Aukioloajat
AVOINNA: to-su klo 11-17
Linkkejä
Osoite
Paja-aukio, Kuparivasarantie, 10470 Fiskars
Puhelinnumero
+358 50 590 2797
Sähköposti

Takopajassa valmistetaan taottuja käyttö- ja koriste-esineitä. Tuotteen syntyvät käsin ja asiakkaan toiveiden mukaisesti. Myös kaikissa pienesineissä, kuten kynttilänjalat, ovikolkuttimet, ripustuskoukut jne. otetaan tilaajan toiveet huomioon.

Laitilassa syntynyt Upi Anttila kasvoi käsityöammattiin jo lapsena isoisänsä puu- ja satulasepän verstaassa. Peruskoulutuksensa hän sai 1970-luvulla Vakka-Suomen ammattikoulussa ja Turun teknillisessä oppilaitoksessa, josta hän valmistui laivanrakennusteknikoksi 1980. Anttila vaihtoi rakennusteknikon työt sepän hyviä kädentaitoja vaativaan ammattiin perustaessaan oman takopajan Fiskarsin ruukkiin vuonna 1992. Anttila taitaa hyvin perinteisen sepäntyön mutta pystyy taitavasti toteuttamaan myös modernia muotoilua. Hän on valmistanut lukuisia tilaustöitä eri tahoille kuten esim. Pehrsbölen, Joensuun ja Hirvihaaran kartanoihin. Anttila tekee myös runsaasti yhteistyötä oppilaitosten ja luovien alojen ammattilaisten kanssa sekä kasvattaa uutta sukupolvea sepän ammattiin kisälliperiaatteella. Hän toimii myös hyvin aktiivisesti alansa järjestöissä ja tapahtumissa.