Sirius Shop

Camilla Mobergin Sirius Galleria sijaitsee Fiskarsin ruukin pääkadun varrella. Siriuksessa myydään muotoilijan omaa tuotemerkkiä Camilla Moberg Designs, johon kuuluu piensarjatuotteita, uniikkeja lasiteoksia sekä veistoksellisia valaisimia.
Aukioloajat
AVOINNA sopimuksen mukaan
Osoite
Fiskarsintie 38, 10470 Fiskars
Puhelinnumero
+358 50 590 9961

Kotimaista käsinpuhallettua lasia

Fiskarsin pääkadun varrella komeillee Camilla Mobergin punainen talo jossa Sirius Gallerian ikkunoisa komeilee taiteilijan upeita lasiteoksia. Mobergin lasikokoelman kaikki esineet syntyvät käsityönä Suomessa, pääasiassa Nuutajärven lasikylässä. Kotimaisuus on tärkeä arvo ja valmistuksesta huolehtivat Suomen eturivin lasinpuhaltajat. Camilla Moberg on Fiskarsissa asuva ja työskentelevä teollinen muotoilija/lasitaiteilija, joka tunnetaan vahvojen muotojen, kontrastien ja värien taitajana. Voimakas veistoksellisuus luonnehtii parhaiten hänen lasituotantoaan. Moberg muutti Fiskarsiin 1985 ja on ollut aktiivisesti mukanan kehittämässä Fiskarsin ruukin taiteilijayhteisön ONOMAN toimintaa. 2005 hän perusti kotinsa kellarikerrokseen oman Sirius Gallerian. Viime vuosina Moberg on myös tehnyt kookkaita veistoksia kuten MÖTEN valoveistos 2010 Folkhälsan talon sisääntuloaulaan Paraisissa. INCLUSIVE valokaari syntyi monikulttuurisen taideprojektin pohjalta 2016 ja on kannanotto monikulttuurisuuden puolesta.

”Lasiteokseni syntyvät käsityönä Nuutajärvellä. Valmistuksesta huolehtivat lasinpuhaltajat Janne Rahunen, Manuel Diemer ja Kari Alakoski sekä hionnasta Heikki Viinikainen. Haluan toiminnallani jatkaa lasinpuhallus perinnettä Suomessa ja tuottaa kokoelmani mahdollisimman paikallisesti.”