Slow Food Festival

la 5.10. – su 6.10.2024

Syksyn satoa, paikallisia makuja ja artesaaniruokia Uudeltamaalta ja Varsinais-Suomesta. Tule tapaamaan elintarvikkeiden tuottajia, osallistu ruokakulttuuria käsitteleviin luentoihin, lounasta ja vaeltele Fiskarsin ruukin ympäristössä.

Slow Food Festival järjestetään tänä vuonna kolmattatoista kertaa, ja houkuttelee vuosittain tuhansia kävijöitä. Ajankohtaista festivaalista, ohjelmasta ja myyjistä löydät seuraamalla uutisvirtaamme ja sosiaalisen median kanaviamme.

Pääsymaksu
2 € per henkilö
Pysäköinti: 5 €, sisältää 1 pääsymaksun
Alle 18-vuotiaat lapset: Ilmainen sisäänpääsy

Tapahtuman tiedot:

Aika: 5.–6. lokakuuta, klo. 10-16

Paikka: Puimala, Malcolmintie 10, 10470 Fiskars

Pysäköinti: Torin pysäköintialue ja Ehrnroothinpuisto. Seuraa pysäköinninvalvojien ohjeita. Pysäköintimaksu 5€/auto, sis. yhden henkilön sisäänpääsymaksun.

Myyjät:

Slow Food Festival 2024 -tapahtumaan osallistuvat seuraavat näytteilleasettajat (päivitetään):

Bakgården: Hapaanjuuren leivottu spelttileipä, ruisleipä, kauraleipä, vuohenmaitopullat.  

Billnäs Chocolate Factory: Suklaata. 

Eddies Fish & Chips: Fish & Chips ja Jalotofu & Chips sekä juomat Laitilan panimolta.

Eteläkärjen Kuluttajat ry: Kuluttajaliiton tietoja ja kotitekoisia omenahilloja, puolukkahyytelö jne.

Finlands svenska Marthaförbund: Neuvontaa, ruokakulttuurilehtien jakelu. 

Heli’s Highland: Ylämaankarjan lihaa ja lihajalosteita

Huhtasrinteen Hunajatila: Hunajan ja makuhunajan lisäksi siitepölyä, pergaa ja propolista.

Hoangdai: Vegaanista aasialaista ruokaa, kuten kevätkääryleitä, tofucurrya, pad thaita sekä paistettua riisiä ja nuudeleita. 

Keskylän tila: Käsityönä tilan luomumarjoista ja -hedelmistä tehtyjä mehu- ja glögitiivisteitä sekä hilloja. Laaja valikoima täysin makeuttamattomia tuotteita.  

Kiploks: Kotimainen valkosipuli.

Linnan marenki: Ranskalaistyyppistä artesaanimarenkia, lemon curd-sitruunatahnaa, kakkupaloja, raakakakkua, kirsikkahilloa, siemennäkkäriä ja mehuja. 

Loimukeisari: Loimulohta ja lohirullia

Magnus Lignell: Kalatuotteet

Mersmak: Marjoista ja vihanneksista valmistetut artesaaniruokatuotteet.

Mörby gård: Luomu naudanlihaa, viljatuotteita ja hunajaa.

Raaseporin hunaja: Hunaja, hunajatuotteet, mehiläisvahakynttilät. 

Raseborgs fermenteri: Fermentoidut tuotteet. 

Ronny Avellan: Perunaa, omenaa, hilloa.

Tumpin savukala: Paikan päälle savustettu kalaa, ja annoksia missä on muun muuassa perunasalaatti, kalaa, kastike ja kauden salaatti. 

Queen Kombucha: Kombucha

Walee Thaifood: Thaimaalainen ruoka

Listaa päivitetään koko ajan, seuraa myyjälista järjestäjän sivuilta: Slow Food Festival – Slow Food Västnyland (slowfoodvastnyland.org)

TERVETULOA!

Tunnelmia viime vuosilta

Puimala

Pysäköinti torin pyräsköintialueelle. Tapahtumassa pysäköinninvavontaa, seuraa pysäköintivalvojien ohjeita.