Onoman kesänäyttely Arts & Crafts and Rabbit Holes

su 21.5. – su 10.9.2023

Onoman kesänäyttely todellisuuden vääristymien äärellä.

Onoman kesänäyttely 2023 Arts & Crafts and Rabbit Holes Kuparipajan näyttelysalit ja ulkoalueet. 21.5.-10.9.2023 ma-su klo 11-18.

Avoinna

21.5.-10.9.2023 ma-su klo 11-18

Yhteydet

Kuparipajan Musta ja Valkoinen sali

Katso sijainti kartalla

Fiskarsin käsityöläisten muotoilijoiden ja taiteilijoiden ja osuuskunta Onoman 29. (kahdeskymmenesyhdeksäs) kesänäyttely, Arts & Crafts and Rabbit Holes, avautui  21.5.2023 ja pysyy avoinna aina 10.9.2023 asti. Näyttely on surrealistinen, moniaistinen ja monitaiteellinen näyttely- ja tapahtumakokonaisuus Fiskarsin Kuparipajalla ja sen ympäristössä.

Tämän vuoden rohkea näyttely esittelee kotimaisia taiteen kärkinimiä niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti. Näyttelyn teemana on arjen ja todellisuuden vääristymät. Tätä teemaa lähestytään monelta kantilta ennakkoluulottomasti.

”Tuleva näyttely tulee pitämään sisällään runsaasti kotiin ja kodin esineistöön liittyvää tematiikkaa epätodellisella twistillä. Näyttelyssä on koettavissa pysäytettyjä hetkiä, jotka kuljettavat näyttelykävijöitä tunnelmasta toiseen. Näyttelyn teokset käsittelevät ihmisenä olemista osana toisinaan kaoottistakin maailmaa ja arkea. Toisaalta osa teoksista käsittelee ihmisen ja luonnon välistä suhdetta ja siihen liittyvää katoavaisuutta. Ulkotilaan sijoittuvat teokset ja näyttelyyn liittyvä esitystaiteen kokonaisuus noudattavat samaa, surrealistista tematiikkaa, jotka toivottavasti saavat katsojat tarkastelemaan ympäristöään uudella tavalla.”

Näyttelyarkkitehtuuri muodostaa merkittävän visuaalisen ja sisällöllisen osan näyttelyä ja se leikittelee ihmisen mittakaavalla, tilakokemuksella ja kontrasteilla. Teokset sijoittuvat näyttelytilojen lisäksi mm. ulkotiloihin. Näyttelyn osana on esitystaiteen kokonaisuus, joka levittäytyy näyttelytilojen lisäksi ympäri Fiskarsin ruukkia.

Kesänäyttelyn kuraattoriksi on kutsuttu Jyväskylässä asuva kuvataiteilija ja taidekonsultti Kirsi Pitkänen. Pitkänen on keskittynyt omassa taiteellisessa työssään erityisesti performanssi- ja installaatiotaiteeseen ja hänen teoksiaan on ollut esillä mm. Shanghain maailmannäyttelyssä, ANTI Contemporary art festivalilla, kansainvälisessä SLUSH-tapahtumassa sekä Mäntän kuvataideviikoilla. Tällä hetkellä hän on keskittynyt koordinoimaan ja kuratoimaan erityisesti rakennettuun ympäristöön toteutettuja julkisen taiteen hankkeita, jota kautta hän vastaa  laajoista taiteellisista kokonaisuuksista esimerkiksi Jyväskylän Kankaan alueella sekä Hämeenlinnan Ahveniston sairaalan hankkeessa. Toimiessaan visuaalisten taiteiden läänintaiteilijana 2014-2016 Pitkänen järjesti myös kaupunkitilaan sijoittuvia, monitaiteellisia tapahtumia, joissa hän toimi sekä taiteellisena johtajana että vastaavana tuottajana. Pitkänen hallitsee hyvin suurten kokonaisuuksien konseptoinnin, joka on pohjana myös vuoden 2023 kesänäyttelylle ja sen näyttelyarkkitehtuurille.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat:

Työryhmä: Päivi Alajuntti & Leena Hurri, Daniel Enckell, Petri Eskelinen, Ilmari Gryta, Lulu Halme, Timo Heino, Kaisa Huotari, Pekka Juhani Ijäs, Marko Kaiponen, Leena Kangaskoski, Työryhmä: Tinja Kari, Sara Moayed, Yaiza Hernandez, Olli Kari, Työryhmä: Susanna Louneva, Anu Mykrä, Tiina Karimaa, Tiina Vaskivaara, Annamari Karjalainen, Riikka Latva-Somppi, Työryhmä: Johanna Matruka & Anna Sevchenko, Työryhmä: Laura Merz & Rudi Merz, Erica Mena, Risto Musta, Timo O. Nenonen, Ron Nordström, Stefan Nyström, Työryhmä: Deepa Panchamia & Robin Brandt, Anssi Pulkkinen, Taneli Rautiainen, Antti-Ville Reinikainen, Työryhmä: Aapo Repo & Anu-Anette Varho, Sami Ryhänen, Tatu Rönkkö, Annatuuli Saine, Taru Samola, Jukka Silokunnas, Jonna Suurhasko, Tommi Toija, Jarno Vesala, Työryhmä: Karin Widnäs & Viivi Varesvuo, Katja Öhrnberg.

Kesänäyttelyn työryhmä: Kuraattori Kirsi Pitkänen, näyttelyarkkitehti Lea Sarasjoki, näyttelygraafikko Lulu Halme ja näyttelytuottaja Jouni Virtanen.

Lisätietoja:

Kuraattori Kirsi Pitkänen kirsi@artimpact.fi  +358503387705

näyttelytuottaja Jouni Virtanen jouni@onoma.fi +358440277606

Onoman kesänäyttely

Arts & Crafts and Rabbit Holes

21.5.-10.9.2023, päivittäin klo 11-18

Liput: 6€ / 10€ . Osta liput täältä.

Ryhmäopastus 80€

Fiskarsin Ruukki, Kuparipajan näyttelysalit ja ulkoalueet

Varaukset I Bokning I Booking
opas@onoma.fi / +358 50 440 3727

www.onoma.fi/nayttelyt
www.instagram.com/onomasummerexhibitions 
www.facebook.com/onomafiskars

www.fiskarsvillage.fi

Kuparipajan Musta ja Valkoinen sali

Pysäköinti Lukaalin parkkipaikka tai Torin parkkipaikka. Invapysäköinti rakennuksen edessä.