7 vinkkiä vihkisormuksen hankintaan miehelle

Kategoriat: Häät
Kun puhutaan häistä ja puvusta ja koruista, on kyse usein naisten vaatetuksesta ja koruista. Entäs miehen korut? Tätä kysyimme kultaseppämestari Timo Mustajärveltä. Timo Mustajärvi työskentelee omassa Jalo-yrityksessään Fiskarsin ruukissa. Mustajärvelle korumuotoilu on kutsumusammatti, jota ohjaa halu tutkia korun tekemistä eri lähtökohdista. Alta löytyy seitsemän vinkkiä ja ohjetta kultaseppämestarin suusta, koottu listaksi sinua varten:

 

1: MATERIAALIN VALINTA

”Nyt kannattaa ehdottomasti  valita sormuksen materiaaliksi platina, jos haluaa valkoista metallia. Syy siihen on tämänhetkinen platinan markkinahinta, joka on tipahtanut. Eli nyt saa platinasormuksen kullan hinnalla, kun aikaisemmin platinan hinta verrattuna kultaan on ollut lähes kaksinkertainen. Miehelle voidaan myös valita edullisempi materiaali, esimerkiksi hopea,  ja näin voidaan panostaa enemmän naisen sormukseen ja sormuksessa oleviin kiviin.”

2: UNIIKKI VAI VALMIS MALLI, KUMPI PAREMPI?

”Valmismalleissa ei ole mitään vikaa, jos niistä löytää mieleisensä. Kun teetättää sormuksen voi hyödyntää muuttuvien raaka-aineiden hinnan, esim. nyt platina on edullista. Kun koru suunnitellaan yhdessä kultasepän kanssa, lähes kaikki on mahdollista – tosin toisille myös se valinnanvapaus voi olla ahdistavaa. Ammattitaitoinen kultaseppä kyllä opastaa valinnoissa ja suunnitelussa. Kun teemme sormuksen asiakkaalle niin yhteistyötä myös usein jatketaan myöhemmin vaikkapa lisäämällä kiviä sormukseen tai teettämällä toinen sormus vanhan rinnalle – ja koon muutokset tietenkin hoidetaan.”

3: MOLEMMILLE SAMANKALTAISET SORMUKSET?

”Sormusten ei tarvitse olla keskenään samanlaisia, kuten ennen vanhaan oli tapana. Muodot, materiaalit, kivet tai kivettömyys – kaikki voi olla erilaista! Sormukset ovat se asia, mikä jää näkymään ja elämään häiden jälkeen. Siksi sormusten on hyvä olla sellaiset, että ne sopivat niin juhla- kuin arkipäiväänkin. Emme ole samasta muotista, eikä myöskään sormustemme tarvitse olla.”

4: MIEHET JA JALOKIVET

”Miesten sormuksissa kivet ovat hieman lisääntyneet ja esimerkiksi mustia timantteja ja värikiviä näkyy nykyään paljon enemmän. Kivet tai kivettömyys riippuu paljon mallista ja muodosta. Sormuksissa voi olla myös erivärisiä jalometalleja yhdistettynä toisiinsa sekä erilaisia pintaratkaisuja, jollei haluta kiviä koruun.”

5: MINKÄ KIVEN VALITSEN?

Usein miesten koruihin käytetään mustaa timanttia tai mustaa onyx-kiveä. Myös synteettinen rubiini ja sinisistä kivistä esimerkiksi lapis lazuli ja turkoosi ovat suosittuja.

​(Psst. Synteettinen jalokivi on aidon jalokiven kaltainen kivi, joka on optisilta, kemiallisilta ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan samanlainen, kuin luonnon muovaama jalokivi. Erona on vain se, että synteettinen jalokivi on ihmisen laboratoriossa luoma. Synteettinen jalokivi ei siis ole esimerkiksi muovia tai lasia.”)

6: KANNATTAAKO PANOSTAA MYÖS MUIHIN KORUIHIN?

”Kyllä sulhanen haluaa olla koko juhlan komein ja pöyhein karju eli juhlassa saa ja pitääkin näkyä myös miesten korut. Kalvosinnapit, solmionpidikkeet, kellonvitjat, rannekello tai metallinen rannekoru sekä nyt nousevana trendinä myös jyhkeä kivihelmirannekoru ovat näyttäviä ja hyviä valintoja. ”

7: SORMUKSEN KESTÄVYYS

”Monet tekevät fyysistä työtä tai harrastavat käsillään. Se itsestäänselvyys, että sormuksen on kestettävä arkista käyttöä, jollei toisin sovita suunnitteluvaiheessa.”

Miten sormus sitten saadaan kestämään käytössä?

”Aivan kuten autojakin, niin myös koruja kannattaa ja pitää huoltaa. Korun puhdistaminen, pintojen kiillottaminen ja mattaus sekä kivi-istutusten pitävyyden tarkistaminen ovat kaikki osa sitä laadukasta asiakaspalvelua, jota oma kultaseppäsi tarjoaa.”

”Lopuksi: Mikäli teillä on jokin ongelma meiltä Jalo:sta ostettujen korujen kanssa, se ongelma on meidän ja me korjaamme sen. Usein ongelmat menevät takuun piikkiin ja meillä korujen takuu on voimassa koko niiden eliniän ajan.”

http://www.jalo.fi/

Kaikki Fiskarsin kulta- ja hopeasepät sekä muut putiikit ja palvelut löytyvät täältä: https://fiskarsvillage.fi/putiikit-ja-palvelut/

Lisää artikkeleita

28.07.2022

Kesäoppaiden mansikkapaikat ruukissa

Kesäoppaame Sara ja Lyydia paljastavat omat suosikkikohteensa ruukista. Nappaa vinkit blogista!

Kesäoppaame Sara ja Lyydia paljastavat omat suosikkikohteensa ruukista. Nappaa vinkit blogista!

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
23.06.2022

Sadepäivän vinkit 

Vapaapäivä mutta ulkona sataa? Fiskarsin ruukista löydät tekemistä ja kokemista myös sadepäiville, lue alla meidän vinkit! 

Vapaapäivä mutta ulkona sataa? Fiskarsin ruukista löydät tekemistä ja kokemista myös...

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
17.02.2022

10 tips for a winter day at Fiskars Village!

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
30.09.2021

Ruukin ruskaa

Ruska on hienoa täällä etelässäkin ja monipuolisen puuston ansiosta värien kirjo suurempaa kuin Lapin puissa

Ruska on hienoa täällä etelässäkin ja monipuolisen puuston ansiosta värien kirjo suurempaa...

Kategoriat: Fiskarsin historia ja ympäristö
Lue artikkeli