Cafe Bar Pesulan keikat

Tapahtuman päivämäärä
25.07.2022 - 03.09.2022
Osoite
Cafe Bar Pesula, Hälleforsintie 1, 10470 Fiskars
Sähköposti

Ruukin ytimessä, kauniin Fiskarsinjoen varrella sijaitseva Cafe Bar Pesula on vanhassa pesutuvassa toimiva kahvila ja baari joka tarjoilee maukasta ruokaa, paikallisia juomia ja rentoa tunnelmaa. Kesän aikana Pesulassa esiintyy pitkä rivi huippuartisteja joka viikonloppu.

 

KEIKKAKALENTERI:

TO 28.7. KLO 20 MIKKO INNANEN, STEFAN PASBORG & CEDRIC PIROMALLI JAZZ TRIO – LIPUT 10€

2019 perustettu trio on nyt ensimmäistä kertaa Suomen kiertueella. Portugalilainen Clean Feed julkaisi yhtyeen ensilevyn ”This Is It” keväällä 2021. Kolmikon yhteiset juuret juontuvat kauas 90-luvulle, ja se kuuluu myös omissa sävellyksissa ja tiukassa yhteissoitossa. Kaikki keinot ovat sallittuja, kunhan tuntuu siltä, että siinä on se jokin, se salaperäinen, selittämätön ”se”.

Matti Laipio kirjoittaa Jazzrytmien levyarvostelussaan: ”Toivottavasti tätä trioa olisi mahdollisuus kuulla myös livenä. Luvassa olisi varmasti huima kokemus.”

Mikko Innanen – saksofonit
Cedric Piromalli (FRA) – Hammond-urut
Stefan Pasborg (DK) – rummut

https://www.facebook.com/events/686242259121289 OSTA LIPUT: https://pesulafiskars.myshopify.com/products/mikko-innanen-stefan-pasborg-cedric-piromalli-jazz-trio

PE 29.7. KLO 20 KESÄTERASSIKLUBI: JAKE AND RAMBLING BLADE – VAPAA PÄÄSY

Vanhat konkarit ovat löytäneet uuden vaihteen bluegrassin, countryn ja Americanan voimalla ja tämä näkyy ja tuntuu erityisesti yhtyeen live-esiintymisissä!Jake and Rambling Blade:n ohjelmistossa on pääosin omia kappaleita sekä muutama lempi coveri. Vauhtia, tunnelmaa ja herkyyttä joka varmasti välittyy jokaiselle kuulijalle, ja leijumaan sieluihin pitkään!

Trashmetalbändistä Finault Assaultista tuttu Anders “Asa” Nyman: Lap Steel, Akustinen kitara, taustalaulu.
Don Huonojen Jukka Puurula: Kontrabasso, taustalaulu
Multi-instrumentalisti Jakob ”Jake” Frankenhaeuser: Akustinen kitara, banjo, laulu.

Pesulan kesäterassiklubia isännöi Wallu Valpio.

HUOM! Kesäterassiklubi jatkuu bändin jälkeen sardinialaisen DJ Lorenzon etno-electron tahdissa!

https://www.facebook.com/events/1052653652350876

LA 30.7. KLO 20 ASIMENZA – VAPAA PÄÄSY

”Viljelen musiikkia ja soitan maata” | “I play earth, I cultivate music”

Enrico Saro Grassi Bertazzi, is a Sicilian musician and farmer who passionately focuses conserving Sicilian dialect and embraces the theme of nature, slow living and biodiversity.

Many of the texts come from a careful search of unpublished and little-known poems by anonymous local artists and others from the soul of the artist varying the genre of music in collaboration with other musicians.

ASIMENZA, plays danceable folk music, tarantellas with a jazzy twist.

ENRICO SARO GRASSI BERTAZZI – voice, guitar, percussion, cajon, tambourine
MAURIZIO SALERNO – violin, guitar
ANTONELLO GIALDINO – accordion

https://www.facebook.com/events/470232031110615

TO 4.8. KLO 20 PUULUUP – NEOZOMBIEPOSTFOLK

Virolainen jouhikkoduo Puuluup ohjaa hevosen häntäkarvakielten värähtelyt tehosteiden ja luupperien läpi. Ikivanhan instrumentin pehmeät huokaukset yhdistyvät elektronisesti vahvistettuihin kaikuihin, kopautuksiin, narinoihin ja rätinöihin säilyttäen silti luonnollisen äänensävyn.

Estonian Music Awards -gaalassa tammikuussa Puuluup valittiin vuoden yhteyeeksi ja duon toinen levy Viimane suusataja (2021) Vuoden folklevyksi.

Puuluup lähestyy jouhikon soittotekniikkaa ja repertuaaria leikkisästi lainaamalla ja sekoittamalla motiiveja eri musiikkiperinteistä. Puuluup laulaa tuuliturbiineista, puolalaisten TV-sarjojen sankareista, Vormsi-saaren rasvakakuista ja siitä epämiellyttävästä tunteesta, että naapurin koira saattaa puraista roskia viedessäsi. Ja tietenkin hiihdosta.

RAMO TEDER – jouhikko, laulu, luuppaus
MARKO VEISSON – jouhikko, laulu, luuppaus

PE 5.8. klo 20 KESÄTERASSIKLUBI: STRING TOGETHER – VAPAA PÄÄSY

String Together on sellisti/säveltäjä Heini Mielosen ja pianisti/säveltäjä Antti Utriaisen elektroakustisen musiikin kokoonpano, joka yhdistelee jännittävällä tavalla eri musiikkigenrejä toisiinsa.

Yhtye vie musiikkimatkalle svengaavien jazz sävelten, kauniiden sello melodioiden, elektronisen musiikin sekä elokuvamaisten tunnelmien kautta.

Sellisti Heini Mielonen luo ainutlaatuisella tavalla omaperäisiä ja kauniita sello soundeja looping tekniikkaa ja efektejä hyödyntäen. Jazzmuusikko ja pianisti Antti Utriainen taiteilee jazz sooloja sekä loihtii musiikkiin erilaisia synasoundeja. Ohjelmistossa on molempien muusikoiden omia sekä yhteisiä sävellyksiä.

stringtogethermusic.com | facebook.com/stringtogethermusic | instagram.com/stringtogethermusic

Pesulan kesäterassiklubia isännöi Wallu Valpio.

 

PE 12.8. KLO 20 KESÄTERASSIKLUBI: SOFT POWER – VAPAA PÄÄSY

Soft Power on helsinkiläinen sekstetti, jonka musiikilliset vaikutteet tulevat kokeellisesta rockista sekä vapaasta jazzista. Yhtyeen musiikkia on luonnehdittu eteeriseksi jazz-rockiksi. Bandcamp | Facebook

Pesulan kesäterassiklubia isännöi Wallu Valpio.

PE 19.8. KLO 20 KESÄTERASSIKLUBI: NIKO AHVONEN – ANTTI IKOLA – LIPUT 15€

”Mainio rytmipartiomme soittaa 40-luvun rock and rollia ja garage jazzia. Rummut, piano ja kaksi hyvää laulajaa. Mitä muuta sitä oikeastaan tarvitsee?”

Pesulan kesäterassiklubia isännöi Wallu Valpio.

 

LA 20.8. KLO 20 DJ RASMOOSE

Dj RasMoose aka. Rasmus Pailos, rytmimusiikin mystinen moniottelija, muusikko, tuottaja sekä vinyylisingleillä operoiva tiskijukka. Levylautasilla sykkii soul, jazz, funk, reggae, dub, latin, afrobeat jne. Selektiota sävyttää RasMoosen rakkaus instrumentaalimusiikkiin, ”Sanaton musiikki jättää tilaa kuuntelijan mielikuvitukselle”.

 

LA 3.9. KLO 20 LEVYNJULKAISUKIERTUE: PÄIVI HIRVONEN

Vahva, syvä ääni kietoutuu juurevaan viuluun ja mystiseen jouhikkoon. Päivi Hirvosen toinen soololevy Kallio (Nordic Notes, 26.8.2022) esittelee luomisvoimaisen musiikintekijän. Levyn materiaali koostuu kokonaan Päivi Hirvosen säveltämästä, sanoittamasta ja esittämästä musiikista ja teemoissa käsitellään muun muassa lapsettomuutta, monisuhteisuutta, surua ja rakkautta. Kuultavissa ovat elokuvallisuus, kansanmusiikin moninaiset juuret sekä vaikutteet popmusiikista. Päivi Hirvonen tuo ikiaikaiset tarinat ja suomalaisen tradition tähän päivään goottilaisella mystiikalla maustettuina.

Levynjulkaisukiertueella uusi musiikki kuullaan myös kaikkine musiikillisine kerroksineen ja harmonioineen myös livenä. Yleensä soolona esiintyvän Päivi Hirvosen rinnalle lavalle liittyvät Tero Pajunen ja Mirva Tarvainen eli luvassa on uniikki kolmen viulisti-laulajan trio.

Päivi Hirvosen soolodebyytti Alku – The Beginning (Nordic Notes 2018) sai kiitettäviä arvioita kansainvälisesti ja Suomessa levy nostettiin Emma-ehdokkaaksi vuoden parhaaksi etnolevyksi. Sooloprojektinsa lisäksi Päivin aktiivisimmat yhtyeet ovat Okra Playground ja duo LempiLempi. Viime vuosina Päivi Hirvonen on esiintynyt muun muassa Skandinaviassa, Venäjällä, Saksassa, Belgiassa, Itävallassa ja Sveitsissä.

Spotify: Tuulen tyttö (single, 5/2022) | Spotify | Youtube: Viinanpiru / The Booze Devil 2019 | Youtube: Päivi Hirvonen live at Hectolitre 2019 | Youtube: Nouskaa neidot / Arise, Maidens 2021 | Päivi Hirvonen | Facebook | Instagram