Välkommen till Fiskars!

Fiskars Village är beläget ca en timme västerut från Helsingfors, i Raseborgs stad. Fiskars Village har blivit vald till bästa inhemska resmål åren 2017 och 2019 och vunnit Europeiska kommissionens och Visit Finlands Culture EDEN in Finland -pris 2018. Den gamla bruksorten är även ett hem för över 500 invånare.

I Fiskars finns förutom butiker, restauranger, hotell och caféer också en skola, daghem och rikligt av andra tjänsert och företag.

Läge

GPS adress: Fiskars [60°7'48"N, 23°32'40"E]

Adress för navigator: Åkerraden 1, Fiskars, du kommer till torgparkeringen

Fiskars är beläget en ca en timmes körning från Helsingfors västerut, i Raseborgs stad. Från Helsingfors kan man anlända med buss eller tåg till Karis och resten av vägen ca 15km går smidigt med taxi eller lokal buss. Vi ber att observera att det inte körs bussturer under veckosluten.

 

 

Bra att veta

Hur hittar jag fram?

Från Helsingfors kan man anlända med buss eller tåg till Karis och resten av vägen ca 15km går smidigt med taxi eller lokal buss eller cykel. Vi ber att observera att det inte körs bussturer under veckosluten.

GPS-adress: Fiskars [60°7’48″N, 23°32’40″E]. Med adressen Åkerraden 1 i navigatorn kommer du till torgparkeringen. Närmaste tågstation finns i Karis ochnärmaste flygfäölt är helsingfors-Vanda flygfält.

Tåg tidtabeller: www.vr.fi

Buss tidtabeller: www.matkahuolto.fi

 

Matkahaun tarjoaa © perille.fi

Turistinformation

Turistinformation står gärna till tjänst vardagar 8-16 på fiskarsvillage@fiskars.com och tel. 020 439 2099. Under sommaren rör sig våra sommarguiden bärande en orange väst på området och svarar på frågor samt hjälper till med att hitta rätt.

Inträdesavgift

Vi tar ingen inträdesavgift för att vistas på området och parkeringen är avgitsfri (bortsätt från vissa evenemang). Fiskars museum och sommar- och vinterutställningarna är avgiftsbelagda. 

Fiskars Village är även ett hem

Vi ber er att respektera hemfriden i bruksområdet och vistas på områden och rutter som är utmärkta i vår turistkarta. 

Kartor över området (i pdf-format)

Fiskars bruks karta (Restauranger, caféer, inkvartering, butiker, samt turistdestinationer)

Rissla skogsstig & Trädslagsstigen

Terrängcykelrutter

 

Vi bryr oss om vår omgivning

Fiskars bruks dragningskraft baserar sig långt på dess kultur- och naturarv samt det kunnande som blomstrar på orten. Detta förbinder oss till att agera ansvarsfullt och på ett hållbart sätt. Läs mera om våra principer för hållbar utveckling här. 

Öppettider

Fiskars Village är öppet året om. En del av tjänsterna är öppna endast under sommarsäsongen, men de flesta tjänsterna är öppna året om. Nogrannare öppettider hittas under Butiker och tjänster/Mat och dryck/Inkvartering. 

Bankautomat

Det finns ingen bankautomat i Fiskars, men i butiken (K-market) kan man lyfta pengar i samband med uppköp. Närmaste bankautomaten finns i Pojo på adressen Pojovägen 2, vid S-market. 

Husdjur

Husdjur är välkomna till Restaurant Kuparipaja och Fiskars Wärdshus samt alla caféer. I Hotel Tegel och Fiskars Wärdshus finns det skilda rum för husdjur.

Turistinfo

Turistinfo betjänar året om på 020 439 2099 och fiskarsvillage@fiskars.com. 

Närmaste simstrand

Den närmaste simstranden till Fiskars är Flacksjös sandstrand, som finns ca. 2,5 km från själva bruket (följ pilen i nedre vänstra hörnet på Fiskars bruks karta). Strandens adress är Flacksjöntie 50. Stranden kan nås med bil, cykel eller till fots. Vid stranden finns omklädningshytter och utetoalett. Läs mer om Flacksjö badstrand här.

 

Barnens Fiskars

Reser du med barn? På barnens Fiskars sidan har vi samlat ihop några tips för dig som reser med barn. För att besöket skulle vara så trevligt som möjligt föreslår vi att ni kolla tjänsterna öppettider på förhand.

Barnens Fiskars

Frågor och offerter

Kontakta oss via formulären ifall du har frågor angående besöket eller vill ha en offert för företagsevenemang.


   KokousVirkistys-tykypäiväHäätPerhejuhlat

   1st place Communities & Culture Category

   Green Destinations Story Awards 2021

   Global Top 100 Sustainable Destinations 2019

   Green Destinations

   Vuoden kotimainen matkakohde 2019

   Finnish Travel Gala 2019 – SMAL

   Culture EDEN
   In Finland 2017

   Vuoden kotimaan matkakohde 2015,

   Matkailutoimittajien Kilta ry

   Certificate of Excellence 2018

   Tripadvisor

   ”Fiskars is a popular place – a thriving, 600-strong community of artists and craftspeople”

   Wallpaper – toukokuu 2019

    

   “Fiskars is an attractive place by any measure”

   Aug 2018