2 timmar – 300€ för högst 8 personer. Extra personer 30€/person.

Språk: finska eller engelska

Följ med mig på ett lugnande skogsbad och stanna upp för att lyssna på vad Fiskars vackra och mångsidiga natur vill säga till dig. Under vandringen får du också höra en fascinerande föreläsning om finsk mytologi och om trädens, djurens, naturandarnas och väsenas betydelse för våra förfäder. Vandringen avslutas med en gemensam upplevelserik ritual, anpassad efter årstid och månfas.

Vi väljer en lämplig plats i närnaturen enligt gruppens önskemål, med hänsyn till eventuella rörelsehinder.

Mot tilläggsavgift kan vi erbjuda delikata matsäckar och/eller en upplevelserik bastu efter vandringen. Vi samarbetar med lokala restauranger. Längre eller kortare vandringar är också möjliga.

Din guide på vandringen är Reetta Ranta från Fiskars – en berättare, professionell coach och medieentreprenör vars kallelse är att fungera som en brobyggare mellan uråldrig visdom och den moderna världen. Reettas senaste verk, Ritualboken (SKS Kirjat), publicerades hösten 2023. Boken uppmanar oss att återuppliva glömda traditioner och starta nya ritualer som stärker den moderna och urbaniserade människans förbindelse med naturen, årscykeln och sitt inre jag. Orakelkort som följer bokens tema kommer att ges ut sommaren 2024. För närvarande skriver Reetta en bok om Heliga träd (SKS Kirjat, utgivning 2025). Reetta är också känd från tv-serien Metsien kätkemä (Naturens hemligheter), där naturturism, mytologi samt vacker och fängslande berättarkonst möts.

För ytterligare information: reetta@reettaranta.com

Boka online:

https://holvi.com/shop/PAUshop/product/8f1b6dbb67d645d2ccd99f818d8147f2/