Sirius Shop

Camilla Mobergs Sirius Galleri ligger mitt i Fiskars bruk i den restaurerade gamla Villa Majala, vid brukets huvudgata. I Sirius galleriets sortiment finns alla Camilla Moberg Designs-kollektionens produkter,unika verk och skulpturella lampor.
Öppethållning
ÖPPET: enligt överenskommelse och ons-sö i juli kl. 12-17
Adress
Fiskarsvägen 38, 10470 Fiskars
Telefon
+358 50 590 9961

Handblåst finsk glas.

Camilla Mobergs Sirius Galleri ligger mitt i Fiskars bruk i den restaurerade gamla Villan Majala, vid brukets huvudgata. Galleriet säljer Mobergs eget varumärke, Camilla Moberg Designs, som omfattar produkter i små serier, unika verk och skulpturella lampor. Kollektionens alla produkter är handblåsta i Finland, huvudsakligen i Notsjö glasbruk av Finlands främsta glasblåsare.

Designer / glaskonstnär Camilla Moberg bor och arbetar i Fiskars bruk. Moberg flyttade till Fiskars 1985 och är en av de grundande medlemmarna i Andelslaget ONOMA. 2005 öppnade hon sitt eget Sirius Galleri i källarvåningen av sitt hem.

De senaste åren har Moberg skapat stora glasskulpturer såsom MÖTEN ljusskulpturen till Folkhälsanhuset i Pargas. INCLUSIVE föddes ur ett mångkulturellt projekt 2016 och är ett ställningstagande för ett mångkulturellt samhälle.

”Kollektionen är handblåst i Notsjö glasbruk av Janne Rahunen, Manuel Diemer och Kari Alakoski. Jag vill föra vidare finska glasblåsnings traditioner och producera mina verk så lokalt som möjligt.”