Ruukin Aura

Aura on viiden ahkeran ja taitavan käsillä tekevän naisen yhteinen myymälä Fiskarsin Ruukin ytimessä. Myymälässä myydään heidän tekemäänsä taidetta ja taidekäsityötä.

Avoinna
ma-kesuljettu
to-su12.00-16.00

Yhteydet

Aura on neljän ahkeran ja taitavan käsillä tekevän naisen yhteinen myymälä Fiskarsin Ruukin ytimessä. Myymälässä myydään heidän tekemäänsä keramiikkaa, luonnonkuitutekstiilejä, laukkuja, paperituotteita ja koruja. 

Riitta Talonpoika, keramiikkaa

Keraamikko Riitta Talonpoika suunnittelee työnsä itse ja myös toteuttaa keramiikkansa itse valtaosaltaan käsin dreijaten. Hänelle tunnusomaista ovat kivitavarasavesta dreijatut, monivärisesti käsinmaalatut ja -piirretyt käyttöesineet sekä puu-uunipoltettu uniikki käyttökeramiikka.

“Oleellisinta työssäni on ajatusleikin siirto ja suora kosketus rajattomien mahdollisuuksien materiaaliin – saveen. Uniikeilla, pienillä ja rajoitetuilla sarjoilla haluan antaa vaihtoehdon koneellisesti massatuotetuille esineille. Käsin ammattitaidolla valmistetussa esineessä tärkeää on ergonominen toteutus, jotta käyttäjä voi keskittyä esineen esteettiseen olemukseen. Valmiista töistä pitää näkyä valmistusprosessissa kokemani ilo ja ideoiden idut, jotka jatkavat kasvuaan ja antavat nautintoa käytettyinä. Kahta aivan identtistä ihmistä ei ole – miksi ei siis sama pätisi myös esineisiin, joita käytämme?”

Milvi Pesari, tekstiilituotteita luonnonkuiduista

Milvi suunnittelee ja valmistaa merkillä Pilvi Pisara pellavakankaasta tekstiilituotteita. Suurin osa on tarkoitettu arkikäyttöön kotona. Tuotteet ovat selkeitä ja pelkistettyjä, niitä on helppo yhdistää omiin kodin tavaroihin. Kokoelmaan sisältyy myös kotona käytettäviä vaatteita. Klassisten tuotteiden lisäksi kokoelmaan kuuluu uniikkituotteita, jotka on valmistettu aikaisemmasta vaatetuotannosta jäljellejääneistä pellavakankaan ja villaneuleen paloista. Milvi asuu ja työskentelee Fiskarsissa.

Tarja Mustakallio, käsityötaiteilija

Tarja on käsityötaiteilija, jonka työskentely alkaa kuvion ja tuotteet suunnittelusta. Laukkujen kangas on paksuhkoa eri luonnonkuiduista valmistettua kangasta, jonka hän painaa itse käsin.  Tarja valmistaa erilaisia uniikkeja laukkuja, säilytyspusseja sekä sisustustekstiilejä. Tarja on valmistanut näitä tuotteita vuodesta 2008 lähtien tuotemerkillä SeriMeri. Tarja asuu ja työskentelee Fiskarsissa. Lisää tietoa SeriMeri Oy:stä löytyy www.serimeri.fi sivulta. SeriMerin verkkokauppaan pääset tästä www.serimeri.fi

Kirsti Doukas

Työskentelyäni ohjaa uteliaisuus ja kunnianhimoinen suhde omaan tekemiseen. Pohdin tuotantoni kautta käsityöläisen ja muotoilijan suhdetta muuttuvaan maailmaan ja uusiin teknologioihin, käsillä tekemisen rooliin tulevaisuudessa. 3D-printtauksen ja CNC-teknologian yhdistäminen perinteisiin kultasepän tekniikoihin ja käsityöosaamiseen on jatkuva inspiraation lähde ja tuo mielenkiintoisia mahdollisuuksia muotoiluun ja tekniseen toteutukseen. Koen tärkeänä, että taustalla on aina käsityöläisen käsitys materiaaleista ja muodosta. Minun työni erottuvat tavasta kertoa tarinaa. Korut kertovat tarinaa monella tasolla. Suunnittelutyöni pohjautuu hyvin perusteelliseen taustatyöhön, kaikki ratkaisut muodon suhteen ovat perusteltuja ja harkittuja. Fiskarsin ruukki ja kaunis luonto toimivat minulle luovuuden mahdollistajina, näin on ollut jo 14 vuotta.

Sijainti

Pysäköinti: Torin pysäköintialue