10 vinkkiä häiden suunnitteluun, osa 2/2

Kategoriat: Häät
Tapaamme useita kymmeniä hääpareja vuoden mittaan ja vastailemme moniin häihin liittyviin kysymyksiin. Fiskarsissa on 4 juhlatilaa, joten olemme tässä vuoden mittaan huomanneet mitkä kysymykset askarruttavat eniten hääkohteen valinnassa. Helpottaaksemme tulevia sulhasia ja morsiamia, kokosimme listan asioista, joita kannattaa pohtia ennen juhlia. Tässä tulee listan osa 2/2. Toivottavasti tästä on apua teille häiden suunnitteluun!

Vinkki 6: Juhlatilan tekniikka ja sähköt 

Juhlavalot, musiikki, ja videotoisto vaativat sähköä, joskus jopa yllättävän paljon. Myös pitopalvelun mahdolliset lämpölevyt, grillit ja kahvikoneet tarvitsevat sähköä. Hyvin suunnitellussa juhlatilassa sähkönsyöttöä ollaan mietitty ja tilan vuokraaja osaa opastaa sähkölaitteiden käytössä. Varmista kuitenkin bändiltä ja pitopalvelulta miten paljon sähköä heidän laitteet vaativat ja kysy tilan vuokraajalta onko sähköä tarpeeksi. Sulakkeen poksahtaminen kesken juhlien voi olla joko hauska ja jännittävä kokemus tai hermoja raastava katastrofi.

Monessa tilassa on valmiina äänen- ja videontoistolaitteet, varmista että ne ovat tarpeeksi hyvät! Bändi tuo useimmiten mukanaan omat laitteensa. Ei hätää jos ette osaa vastata pitopalvelun, bändin tai valosuunnitelijan teknisiin kysymyksiin. Kaikki kysymykset voi aina ohjata suoraan tilan vaarajalle, meidän työhömme kuuluu vastata kaikkeen mahdolliseen häätilaan liittyen!

 

Vinkki 7: Häätilan valmistelu ja siivous – varatkaa riittävästi aikaa

Varaa riittävästi aikaa valmisteluihin! Suuren tilan somistaminen voi kestää kauan ja yllätyksiltä harvoin säästyy. Muista – hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja työkalupakkiin kannattaa varata teippiä, rautalankaa, tussia, nippusiteitä ja muuta, just in case. Kirkkoa harvoin tarvistee somistaa vaan se hoituu seurakunnan toimesta, mutta sen varmasti saa tehdä halutessaan! 

Siivous voi joskus olla hauskaa, etenkin kun se tehdään kiireettömästi hyvällä porukalla. Varmista tilan vuokraajalta kuinka paljon aikaa on siivoukseen ja mitkä tehtävät kuuluvat vuokraajalle ja mitkä taas tilanomistajalle. Monesti tilaa vuokrattaessa hääparille toimitetaan tilaan liittyvät ehdot ja säännöt, joihin kannattaa tutustua huolellisesti ja (tämä on tärkeä kohta!) toimittaa ne myös luettavaksi koko häätalkooporukalle. Jos ette hääparina ole itse paikalla siivoamassa ja valmistelemassa, niin talkooporukka pärjää hyvien ohjeiden kanssa ja eivät häiritse teitä juhlittavia kysymyksillä. 

Siivousurakkaa voi helpottaa järjestämällä juhliin lajittelupiste, jonka avulla lasipullot, tölkit, ruuantähteet jne. löytävät heti oman paikkansa. Monet tilat edellyttävät lajittelua. Jos tila on luovutettava aikaisin juhlia seuraavana päivänä kannattaa harkita siivouspalvelun ostamista, monesti se onnistuu myös tilan vuokraajan tai paikallisen siivousyrityksen kautta.

musta-sali-fiskars-village-häät-wedding

Vinkki 8: Miettikää sijaintia ja majoitusta

Oletteko tutustuneet häätiloihin myös oman paikkakunnan ulkopuolella? Ehkä kannattaa! Muutaman tunnin matkaaminen hääkohteeseen ei ole liian pitkä vieraille, varsinkin jos matkalle on tarjottu ohjelmaa, kuten esim. hääpariin liittyvä tietovisa. Jos järjestää yhteiskuljetuksen vieraille, voi sen kustannukset taas säästää tilavuokrassa. Maaseudulla olevat kohteet ovat usein edullisempia kun keskustoissa olevat. Hääporukkakin pysyy kasassa jopa seuraavan päivän brunssille, jos niin haluaa, eikä katoa kaupungille.

Jos hääkohde ja -paikkakunta ei ole tuttu ennestään kannattaa siihen tutustua käymällä siellä etukäteen ja tarkistaa alueen majoituspalvelut alueellisen matkailusivuston kautta. Muistakaa myös tsekata Air BnB, johon ilmestyy enemmän kohteita aina kesäaikaan. Jos vieraille tarjoaa tiettyä hotellia, on sinne hyvä varata kiintiö hyvissä ajoin ja kertoa vieraille kutsussa milloin on viimeinen varauspäivä. Ohjatkaa vieraita olemaan yhteydessä suoraan hotelliin, teidän on turha olla välikätenä varauksissa.

Yhteiskuljetus vaikka vihkimispaikalta hääpaikkalle on monesti hyvä vaihtoehto ja muistakaa miettiä myös paluumatkaa etukäteen. Jos juhliin matkaa moni omalla autolla, selvittäkää mihin autot saa pysäköidä ja varmistakaa kunnon kyltitykset perille asti. Tuoreen avioparin ensimmäisen päivän muistilistalle kuuluu myös kylttien poistaminen, kun lähdette hääkohteesta kohti uutta yhteistä elämää. Vihkimisen voi myös hoitaa juhlapaikassa tai vaikka luonnossa, valinta on teidän!

puimala-fiskars-village-wedding car

Vinkki 9: Turvallisuus ensin!

Hyvä juhlatila on myös turvallinen. Tilan turvallissussuunitelmaan kannattaa tutustua kaiken varalta, sillä hätätilanne voi sattua myös teistä johtumattomista syistä. Hätäsuunnitelmassa näkyy toimintaohjeet hätätilanteiden sattuessa. Hätäpoistumistiet on monesti valaistu vihreillä valoilla, ja monessa tilassa on ensiaputarvikkeet. Etukäteen kannattaa sopia kuka on vastuussa ovien lukitsemisesta ja avaimen säilyttämisestä.

 

Vinkki 10: Viimeinen ja tärkein vinkki – ei se ole niin vakavaa!

Vihkiminen ja häät ovat onnellinen asia ja vieraat ovat onnellisia jos te olette! Jos jokin yksityskohta jäi tekemättä tai jos kukkien väri ei ollutkaan juuri se oikea, kukaan muu ei sitä tule huomaamaan. Olkaa siis lempeitä itseänne kohtaan. Toimiva kokonaisuus on tärkeintä, joten menuukorttien fonttivalintaan ei kannata laittaa paljon aikaa ja vaivaa, sillä kenenkään juhlat ei huonosta fontista mene pilalle (toivottavasti!).

Muistakaa, että kaiken voi aina ulkoistaa, joko talkooporukalle tai ammattilaiselle, jos oma aika tai osaaminen ei riitä. Sukulaiset ovat varmasti otettuja jos heitä pyydetään mukaan järjestelyihin. Pyydä vaikka insinööri-veli aikatauluvastaavaksi, visuaalinen serkku somistusvastaavaksi, hauskuuttaja-setä seremoniamerstariksi ja käsityötä rakastava täti kattausvastaavaksi. Yhdessä on hauskempaa! Häiden suunnittelu kannattaa ottaa upeana matkana ja kokemuksena joka huipentuu rentoihin ja rakkaudentäyteisiin juhliin.

Viimeinen vinkkimme on siis tämä: nauttikaa koko matkasta ja tehkää siitä omannäköinen ja hauska!

 

Inspiroivia suunnitteluhetkiä toivoo: Fiskars Villagen häätiimi

Lisää artikkeleita

28.07.2022

Kesäoppaiden mansikkapaikat ruukissa

Kesäoppaame Sara ja Lyydia paljastavat omat suosikkikohteensa ruukista. Nappaa vinkit blogista!

Kesäoppaame Sara ja Lyydia paljastavat omat suosikkikohteensa ruukista. Nappaa vinkit blogista!

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
23.06.2022

Sadepäivän vinkit 

Vapaapäivä mutta ulkona sataa? Fiskarsin ruukista löydät tekemistä ja kokemista myös sadepäiville, lue alla meidän vinkit! 

Vapaapäivä mutta ulkona sataa? Fiskarsin ruukista löydät tekemistä ja kokemista myös...

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
17.02.2022

10 tips for a winter day at Fiskars Village!

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
30.09.2021

Ruukin ruskaa

Ruska on hienoa täällä etelässäkin ja monipuolisen puuston ansiosta värien kirjo suurempaa kuin Lapin puissa

Ruska on hienoa täällä etelässäkin ja monipuolisen puuston ansiosta värien kirjo suurempaa...

Kategoriat: Fiskarsin historia ja ympäristö
Lue artikkeli