Fiskars bruk får ett nytt hotell

Fiskars bruk får ett nytt hotell – The Torby öppnas sommaren 2023

Ägarna av skärgårdshotellet The Barö öppnar ett nytt högklassigt hotell i Fiskars bruk. Det nya hotellet, the Torby, har sin huvudbyggnad i Gamla Finsmedjan där det har tillverkats bl.a. bestick under 1800 och 1900-talet. I den historiska byggnaden som ägs av Fiskars bolaget kommer det att finnas 24 hotellrum, fem mötesutrymmen och bastu. Hotellet öppnas under sommaren 2023.

Vårt mål är att Fiskars vackra och unika bruksområde utvecklas som en autentisk, innovativ och framförallt hållbar destination

Fiskars-brändets PR & kommunikationsdirektör Petra Vallila

”Vårt mål är att Fiskars vackra och unika bruksområde utvecklas som en autentisk, innovativ och framförallt hållbar destination” säger Fiskars-brändets PR- och kommunikationsdirektör Petra Vallila. 

”Vi riktar ett ödmjukt tack för ett långt och gott samarbete till personalen och ägarna av Hotel Tegel som nu har stängt sina dörrar. Våra förväntningar på de möjligheter som nya hotellet The Torby hämtar med sig är höga. Vi värdesätter speciellt högt samarbetet och det hållbara tänkadet som de nya företagarna har” fortsätter Vallila.

Hotelldirektör för The Torby, Jussi Paavoseppä tror att det finns efterfrågan på högklassig inkvartering på området.

”Fiskars är ledande kulturcenter i Finland, bara ca. en timmes körväg från Helsingfors. Bruksområdet är unikt med sitt rika kulturutbud. Vi tror vi kan betjäna väl kultur-, konferens-, och naturresenärer samt alla som uppskattar kvalitativa tjänster. Hotellets mål är att betjäna kunder tillsammans med andra aktörer i Fiskars och skapa en unik upplevelse för besökarna, som de inte kan hitta någon annanstans” säger Paavoseppä.

The Torby respekterar finsk formgivning. Hotellets inredning tas fram i samarbete med finska formgivare och lokala hantverkare. Inredningsplaneringen sköts av Mari Relander på Koko3 tillsammans med arkitektbyrå Poiat. Håkan Långstedt från Saas Instruments har planerat belysningen. Mikko Laakkonen har formgett lysarmaturer som tillverkas i Fiskars åt hotellet. Möbler tillverkas av Nikari och Poiat.

Follow the journey of the new hotel The Torby

Lisätiedot

The TorbyFiskars Village
www.thetorby.fi
Mediapankki: https://bit.ly/thetorby_formedia
Haastattelupyynnöt:
Netta Paavoseppä
The Torby / The Barö
Markkinointijohtaja
netta@thebaro.fi
+358 44 554 0350
www.fiskarsvillage.fi
Haastattelupyynnöt:
Petra Vallila
Fiskars Group
Global PR and Communications Director
petra.vallila@fiskars.com
+358 50 562 5755