Veitsitehdas – Gamla Knivfabriken

I utrymmen där det förr tillverkades Fiskars knivar, skapas nu drycker av Fiskars bryggeri, Ägräs Distillery och Noita Winery. Fuktionen har ändrat men namnet består; Veitsitehdas erbjuder upplevelser kring artesandrycker och tillverkning av dem.

Öppen
mån-tors12.00-20.00
fre-lör12.00-23.00
sön12.00-18.00

Kontakt

Veitsitehdas, gamla knivfabriken, Åkerraden 7, 10470 Fiskars

Plats på karta

VEITSITEHDAS (gamla knivfabriken)

Ett upplevelseställe som erbjuder allt utom knivar.

På Fiskars gamla knivfabrik tillverkas nu allt utom knivar. Fram till 2001 tillverkades knivar och saxar i lokalerna, idag är det vassaste i byggnaden mest våra dryckesuppfinningar som vi hämtar idéer till från både naturen och vår fantasi. På Veitsitehdas producerar vi smakrika dryckesupplevelser ansvarsfullt producerade av Fiskars Bryggeri, Ägräs Destilleri, Noita Winery och Sveaborgs Bryggeri. På Veitsitehdas hittar du förutom produktion en butik, bar, restaurang och ett besökscenter med upplevelser.

Veitsitehdas Gastrobar samt mötes- och evenemangsutrymmen

Vår gastrobar serverar öl, naturviner och destillat gjorda på Veitsitehdas samt hantverkscocktails skapade av dem. Vintersäsongen 2022–2023 kommer vårt restaurangkök att fungera som beställningsrestaurang och under sommarsäsongen slipar kockarna även sina knivar för mer daglig ala’carte-servering. Knivfabrikens mångsidiga lokaler tillämpar sig för att ordna olika evenemang, fester och möten. Vårt utbud av tjänster kan skräddarsys för att skapa minnesvärda upplevelser för våra företags- och privata kunder efter behov. Ta kontakt för en offert!

Veitsitehdas butiken

I bryggeriets dryckesbutik säljs alla våra drycker upp till 5,5% från Fiskars Bryggeri, Noita Winery, Ägräs Destilleri och Sveaborgs Bryggeri för att tas hem. I vårt utbud ingår förutom take-away drycker även t.ex. Bryggeriets T-shirts, Noita Winery strumpor, Ägräs Distillery jumprar och mycket mer. Vårt provsmakningspaket med sex produkter är en utmärkt gåva att hämta till stugan, och självklart dubbelt upp för eget bruk! www.brukett.fi

Guidad tur och tasting

Vi ordnar guidade besök i våra anläggningar, där besökarna får en titt bakom kulisserna och hör hur magin händer på dryckestillverkningssidan. Rundturen introducerar dig till ölbryggning, vintillverkning och även till destillatens värld. I slutet av rundturen är det möjligt att delta i en guidad tasting. Guidade turer ordnas hela året runt och det är möjligt att skräddarsy privata turer och tastings för större grupper.

Veitstehdas är produktions- och upplevelsecenter för Brukett Oy.
Läs mer om Brukett Oy:s varumärken.

Plats på kartan

Parkering på gården eller på torgets parkering.