Onoma Shop är Fiskars hantverkare, formgivare och konstnärers andelslag ONOMAs egna butik, beläget mitt i fiskars i Tornursbyggnaden.

Öppen

Måndag-tisdag stängt
Onsdag-söndag 11:00-18:00

ONOMA – ett utymme för konst och design

ONOMA är grundat 1996 och är ett andelslag för kreativa som jobbar och bor i Fiskars. Onoma har en butik och utställningsutrymmen i centrala Fiskars, där designföremål, konst, små produkter, gåvor och smycken är snyggt framställda. Onoma är öppen året om och på plats finns alltid personal som kan berätta om andelslaget Onoma och om brukets konstnärer och formgivare.

ONOMA 30

För 30 år sedan, år 1994, ordnade en grupp lokala kreativa proffs den första sommarutställningen med titeln 1. Utställningen. Två år senare, år 1996, grundade och registrerade en del av de centrala medlemmarna verksamheten i form av ett andelslag. Onomas utställningsverksamhet blev snabbt känd på det inhemska konstfältet, bland professionella i branschen och i internationella medier. Sedan dess har andelslaget producerat högklassiga, kuraterade utställningshelheter i Fiskars bruk, Kopparsmedjan och Magasinet. För många konstnärer blev det en målsättning att få delta i utställningarna i Fiskars.

Plats på kartan

Parkeing på torgets parkeringsområde