TuliValo2020

Tapahtuman päivämäärä
21.11.2020 - 06.01.2021
Aukioloajat
21.11.2020-6.1.2021
Pääsymaksu
0€

Fiskarsissa tapahtuva pimeän ajan valotapahtuma TuliValo avautuu tänä vuonna lauantaina 21. marraskuuta. Tapahtumassa nähdään kaksi teosta: Maikki Pekkalan uusi teos INVAASIO sekä Tarja Ervastin ja Annukka Larsenin yhteisöllinen Guerrilla-valaistustempaus. TuliValo on Fiskars Villagen ja fiskarsilaisen taiteilija- ja muotoilijaosuuskunta Onoman yhteinen tapahtuma, joka on koettavana ruukkimiljöössä 6.1.2021 asti. Mukana tapahtumassa on myös Desico ja Lafoy Oy

 

 

Maikki Pekkala: INVAASIO

 

Ilmaston muuttumisen seurauksena uusia kasvi- ja sienilajeja ilmaantuu elinympäristöömme. Maikki Pekkalan installaatiossa kuvitteelliset kasvit ja sienet ovat vallanneet puun Fiskarsin joen varressa vanhan myllyn (Fiskarsintie 22) vastarannalla. Teos on nähtävissä loppiaiseen asti.

 

Maikki Pekkala on karjalohjalainen kuvataiteilija, jota kiehtoo kasvien, sienten ja eläinten maailma.

 

 

Tarja Ervasti & Annukka Larsen: Guerrilla -tapahtuma

 

Guerrilla Lighting -valotempaus on hauska ja erilainen yhteisöllinen tapahtuma, jossa valaistaan kolme kohdetta Fiskarsin ruukin keskusta-alueella. Kolmisenkymmentä vapaaehtoista valonkantajaa toteuttavat niihin näyttävän valaistuksen, joka kestää vain muutaman minuutin. Yleisö kulkee jalkaisin kohteelta toiselle ja saa myös osallistua valomaalaukseen. Tarja Ervastin ja Annukka Larsenin suunnitteleman tapahtuman dokumentoinnista vastaa valokuvaaja Antti-Jussi Rantala. Dokumenttivideo pyörii Onoma-shopin galleriassa joulukuun ajan.

 

Guerrilla Lighting on englantilaisen valaistussuunnittelija Martin Luptonin kehittämä tapa ottaa tila haltuun valolla nopeasti ja tehokkaasti. Taustalla on ajatus herättää keskustelua valaistuksesta ympäristössämme.

Lue lisää Guerrilla tapahtumasta tästä ja mukaan Guerrilla valaisijaksi voit ilmoittautua  tästä linkistä

 

Fiskarsin Guerrilla -tapahtuma järjestetään lauantaina 21.11. klo 16.30 alkaen. Noin puolitoista tuntia kestävän tapahtuman reitti alkaa Kuparipajan pääovelta (Kuparivasarantie 5, 10470 Fiskars), jonne yleisöä pyydetään kokoontumaan hyvissä ajoin. Tapahtumassa noudatetaan korona-ajan turvallisuusohjeita. Ethän saavu paikalle jos tunnet olosi vähääkään kipeäksi. Suosittelemme kasvomaskien käyttöä.

 

Valosuunnittelija Tarja Ervasti on tehnyt pitkän uransa aikana satakunta valosuunnittelua esittävän taiteen teoksiin Suomessa ja muissa pohjoismaissa. Valotaiteilijana Ervasti on yksi suomalaisia alan pioneereja. Hän on toteuttanut valo- ja ympäristötaiteen teoksia gallerianäyttelyihin ja valotaidefestivaaleille, valmistanut pysyviä valotaideteoksia kaupunkitiloihin sekä kuratoinut taidehankkeita.

 

Tamperelainen valaistussuunnittelija Annukka Larsen on toiminut arkkitehtuurivalaistusten suunnittelijana noin 20 vuotta, josta kymmenen vuotta Jyväskylän kaupungin valaistuskoordinaattorina. Ensimmäinen Guerrilla Lighting -valotempaus järjestettiinkin nimenomaan Jyväskylässä vuonna 2008 ja sen jälkeen Annukka on järjestänyt niitä useita niin Suomessa kuin ulkomailla. Tällainen väliaikainen valotempaus tuo mukavaa vaihtelua hitaammin valmistuviin arkkitehtuurivalaistuskohteisiin.