TEHDAS – Onoman kesänäyttely

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta ONOMAn kesänäyttely TEHDAS esittelee yli 40 taiteilijan ja muotoilijan teoksia sekä Suomesta että maailmalta. Näyttely tarkastelee valmistamisen kulttuuria muotoilun, taiteen ja käsityön näkökulmista.
Tapahtuman päivämäärä
19.05.2019 - 15.09.2019
Aukioloajat
Avoinna joka päivä klo 11-18 (21.6 klo 11-15, 22.6. klo 11-18)
Pääsymaksu
Pääsyliput 9/6€
Yhteislippu kaikkiin Fiskars Art & Design Biennalen näyttelyihin 20/15€

Alennettu hinta koskee eläkeläisiä, opiskelijoita, työttömiä sekä varus- ja siviilipalvelusmiehiä.
Alle 18-vuotiaat veloituksetta.
Osoite
Kuparipaja, Musta- ja Valkoinen Sali, Kuparivasarantie 5, 104700 Fiskari
Puhelinnumero
Emilia Hänninen Näyttelytuottaja +358 447588203
Sähköposti
Muuta
Näyttelyopastukset: 45 minuutin kierroksen hinta on 50€. Varaukset opas@onoma.fi

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta ONOMAn kesänäyttely TEHDAS esittelee yli 40 taiteilijan ja muotoilijan teoksia sekä Suomesta että maailmalta. Näyttely tarkastelee valmistamisen kulttuuria muotoilun, taiteen ja käsityön näkökulmista.

TEHDAS on poikkitaiteellinen näyttely, joka paljastaa nykypäivän tehtaan monipuoliset roolit. Yli neljäkymmentä taiteilijaa ja toimijaa tuovat Fiskarsiin kesällä 2019 oman näkemyksensä tehtaan merkityksestä taiteelle ja tuotannolle nykypäivänä. Näyttelyn on kuratoinut Anniina Koivu.

Näyttelykokonaisuus yhdistelee rohkeasti perinteistä muotoilua ja käsityötä yllättäviin taiteen ja teknologian yhteistyöprojekteihin. Tehtaan teemaa lähestytään eri taiteenalojen ja tekniikoiden kautta. Miten käsityöläinen, puuseppä tai teollinen valmistaja käsittää tehtaan olemuksen? Millainen on nykyajan tehdas? Voiko myös hitaasti käsin valmistettu laatu syntyä tehdasolosuhteissa?

OPASTUKSET

Kesän aikana järjestetään maksuttomia yleisöopastuksia lauantaisin 1.6. alkaen klo 14. Kesto 45 min, kieli suomi, kuuluu näyttelylipun hintaan.

Opastetulla kierroksella pääsee pintaa syvemmälle näyttelyyn, ja myös ryhmille suosittelemmekin näyttelyopastuksen varausta. Oppaalle voi esittää kysymyksiä ja opastuksia voidaan räätälöidä ryhmän kiinnostuksen mukaan. 45 minuutin kierroksen hinta ryhmille on 50€. Yli 25 hengen ryhmille on varattava kaksi opasta. Varaukset viimeistään viikko ennen vierailua: opas@onoma.fi

 

Lisätietoja:

facebook.com/onomasummerexhibitions

instagram.com/onomasummerexhibitions

#tehdas2019 #factoryxhibitionfiskars #onomasummerexhibition #fiskarsvillagebiennale2019

 

Kuraattori: Anniina Koivu

Näyttelytuottaja: Emilia Hänninen

Graafinen suunnittelu: Sonja Tuulia Halttunen / Kaviva Graphics

Näyttelyn arkkitehtuuri: Timo Mikkonen & Antti Rouhunkoski / Poiat

Viestintä: Karoliina Virkkunen

TEHDAS-näyttelyn tuottaa Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta Onoma. TEHDAS on myös osa kesällä 2019 ensimmäistä kertaa järjestettävää Fiskars Village Arts & Design Biennalea.

 

Yhteyshenkilö:

Emilia Hänninen, näyttelytuottaja

emilia@onoma.fi

+358 (0) 44 758 8203