Ruukinväen kesäaskareet

Tule elämään historiaa ruukinväen kanssa! Ruukinväen askareet tarjoavat elämyksiä ja mahdollisuuden kokeilla erilaisia perinteisiä askareita ja käden taitoja.
Tapahtuman päivämäärä
09.06.2021 - 06.08.2021
Aukioloajat
9.6.-6.8.2021, ke-pe klo 11-16
Osoite
Fiskarsin museo, Peltorivi 13, 10470 Fiskars
Puhelinnumero
+358 45 180 8111

Olet ehkä miettinyt millaista olisi ollut työskennellä ruukin pajoilla ja miten valutyö tehdään? Olet myös saattanut pohtia miten jauhot jauhettiin käsimyllyllä, taikina valmistettiin ja leivät leivottiin leivinuunissa tai miten pyykit pestiin ja mankeloitiin ennen vanhaan? Ruukinväen askareet tarjoavat elämyksiä ja mahdollisuuden kokeilla erilaisia perinteisiä askareita ja käden taitoja. Osallistuminen on helppoa, sillä etukäteisvarausta ei tarvita. Askareet soveltuvat sekä lapsille että aikuisille, ja ovat oiva tapa viettää aikaa perheen kesken. Kesällä museoalueella voi tutustua myös laiduntaviin kotieläimiin. Koronarajoitusten vuoksi kesällä 2021 ei valitettavasti pääse osallistumaan askareisiin, mutta ruukinväen työskentelyä voi seurata ja heidän kanssaan rupatella viimeisistä juoruista ruukissa!

Kesäisin pääset tapaamaan ruukinväkeä heidän päivittäisissä puuhissaan Hammarbackenin museoaluella ja osallistumaan erilaisiin askareisiin, kuten leivontaan leivintuvalla, tinasotilaiden valuun ja perinteisiin käsitöihin. Koronarajoitusten vuoksi kesällä 2021 ei valitettavasti pääse osallistumaan askareisiin, mutta ruukinväen työskentelyä voi seurata ja heidän kanssaan rupatella viimeisistä juoruista ruukissa!

Aika: 9.6.-6.8.2021, ke-pe klo 11-16

Paikka: museoalue

Kieli: suomi, ruotsi, englanti

Ei ennakkovarausta