Onoman 25-vuotisjuhlanäyttely: TÄÄLLÄ | HÄR | HERE

Tapahtuman päivämäärä
30.05.2021 - 12.09.2021
Aukioloajat
joka päivä klo 11-18
Osoite
Kuparipajan Musta- ja Valkoinen Sali, Kuparivasarantie 5, 104700 Fiskari
Puhelinnumero
+358 (0) 44 75 88 203
Sähköposti

OPASTUKSET

Näyttelyyn pääsee tutustumaan kesälauantaisin taiteilijoiden opastamana ”Täällä taiteilijan kanssa” -opastuksilla. Polut -näyttelyopastuksia ja Onoman historiaan keskittyviä Onoma25 -opastuksia järjestetään kesän ajan. Lippuja opastuksille ja tapahtumiin voi ostaa ennakkoon Onoman verkkokaupasta.

HINNAT

Sisäänpääsy 9 €  / 6 €

Opastukset 6 € / 4 € (45min)

OPASTUSAIKATAULU

Polut: ma-ke klo 13.00, 15.00, 17.00

Onoma25: to-su klo 13.00, 15.00, 17.00

Fiskars on ainutlaatuinen ympäristö elää ja työskennellä. Entisen ruukkiyhteiskunnan väestöstä suuri osa toimii luovilla aloilla ja lähes kolmannes on Onoman jäseniä, käsityöläisiä, suunnittelijoita ja eri taidemuotojen harjoittajia. Onoman 25-vuotisnäyttely TÄÄLLÄ I HÄR I HERE tutkii tätä ainutlaatuista paikallista kontekstia ja nostaa esiin osuuskunnan monipuolisuuden ja ihmiset teosten takana.

Paikallisuus on teema, joka on saanut koko 2000-luvun ajan jatkuvasti enemmän huomiota ja korostuu etenkin ajassa, jota olemme eläneet viime vuoden maaliskuusta lähtien. Lähes 60 paikallista taiteilijaa, suunnittelijaa ja käsityöläistä pohtii paikallisuusteemaa ja paikan merkitystä eri näkökulmista.

Onoman vahvuus on monipuolisuus, ja se tulee näkymään vahvasti kesän näyttelyssä. Esille tulee pääasiassa uusia töitä, mutta kesällä nähdään myös muutama helmi osuuskunnan alkutaipaleelta. Juhlavuonna muistetaan myös edesmenneitä osuuskuntalaisia, näyttelyssä nähdään teoksia Jukka Mäkelältä ja Howard Smithiltä.

NÄYTTELYN POLUILLA

Näyttelyssä voi seurata eri polkuja, joista yksi on aikaperspektiivi: menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus. Toisen polun voidaan sanoa olevan ihmisen suhde ympäröiviin ilmiöihin ja olentoihin. Polut eivät muodosta yksiselitteistä karttaa vaan ovat kietoutuneet toisiinsa, täydentäen toisiaan. Samalla tavalla aika, paikka ja ilmiöt kietoutuvat toisiinsa ja muodostavat olosuhteet, joissa toimimme, riippumatta siitä, onko kyseessä fyysinen paikka vai emotionaalinen tila.

NÄYTTELYTYÖRYHMÄ 2021

  • Ulrika Ferm, kuraattori
  • Freja Bäckman, apulaiskuraattori
  • Lea Sarasjoki, näyttelyarkkitehti
  • Lulu Halme, graafinen suunnittelija
  • Susanna Louneva, näyttelypäällikkö

 

IG                                                @onomasummerexhibitions
FB                                                Onoma Summer Exhibitions

YouTube                                     Onoma Fiskars
LinkedIn                                     Onoma Fiskars

 

Verkkosivut                               www.onoma.fi