Howard Smith / Aesthetic Research Tour

Vuosi 2018 on Howard Smith 90 -juhlavuosi, joka kulminoituu Smithin elämäntyötä esittelevään ennennäkemättömään näyttelyyn – Esteettiseen tutkimusmatkaan taiteen, materiaalien ja tekniikoiden maailmaan.
Tapahtuman päivämäärä
02.12.2018 - 03.03.2019
Aukioloajat
ke-su 12-17
Pääsymaksu
4€
Osoite
Kuparipajan Valkoinen Sali, Kuparivasarantie 5, 104700 Fiskari
Muuta
Näyttelyopastus-varaukset: fiskarsvillageinfo@fiskars.com

Howard Smith (s. 1928) on amerikkalainen taiteilija, joka muutti Suomeen 60-luvun alussa. Siitä lähtien hän on rikastanut suomalaista taidekenttää afro-amerikkalaisesta kulttuuriperinnöstä ammentavilla muodoilla ja väreillä ja ennen näkemättömän leikkisällä asenteellaan. Niiden yhdistäminen pohjoismaiseen minimalismiin ja loputon uteliaisuus moottorinaan on johtanut uskomattoman elämäntyöhän, jossa mitään materiaalia tai tekniikkaa ei ole kartettu. Vaikka Smith on parhaiten tunnettu Vallilalle ja Arabialle suunnittelemistaan kankaista ja esineistä, hän on myös luonut uskomattoman määrän veistoksia, paperileikkauksia, keramiikkaa, piirroksia ja maalauksia. Hänen taiteensa juhlistaa kulttuurista monimuotoisuutta tavalla, joka on edelleen hyvin olennainen.

The Aesthetic Research Tour, joka nyt on rakennettu Fiskarsin Kuparipajaan esittelee Smithin sinä runollisena taiteilijana, johon kuvanveistäjä / kuraattori Martti Aiha on tutustunut käydessään läpi hänen hiljattain luetteloitua tuotantoaan. Vierailija johdatetaan kulkemaan tie läpi loputtoman uteliaisuuden ja löydettyjen esineiden kauneuden – Runollisuuden, joka syntyy kun asioita yhdistetään tavalla, joka saa meidät ihmiset tuntemaan iloa tästä olemassaolon touhusta.

 

 

Näyttely on avoinna 2.12.2018 -3.3.2019 ke-su 12-17

Näyttely on osa Howard Smith 90 -juhlavuotta, jota ovat tukeneet Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Sophie von Julinin säätiö, Vallila, Fiskars Village, Onoma ja ravintola Kuparipaja.

https://www.howardsmith.fi