Livet i bruket

Den lokala designen, konsten och handarbetet gör Fiskars Bruk till ett unikt hem. Som bruksbo har man möjlighet att ta del av en stor aktiv bygemenskap där bruket utvecklas på ett hållbart sätt och beaktar de lokala invånarna. Restaurangerna, de mysiga caféerna, bryggeriet, destilleriet och sidertillverkaren står för de kulinaristiska smakupplevelserna för bruksborna.

Fiskars har redan i tre årtionden fungerat som hem och inspirationskälla för designers och konstnärer.

Ett gott liv

Fiskars har ett rikt tomtutbud med tomter för både egnahemshus, små familjebostäder, hyresbostäder och småskalig industri. Man kan även bygga egnamhemshus och arbetsutrymme på samma tomt.

Gå till sida
Många av företagarna och konstnärerna bor också i Fiskars. Besökaren har möjlighet att bekanta sig med bruksbornas vardag, byggnader och dess invånare genom att delta i en guidad rundtur. Men man stöter också på lokala kändisar genom att gå runt i bruket på egenhand.
Fiskars har långa traditioner inom handarbetsindustrin som ännu lever vidare.
Närproducerade och naturliga råvaror är de viktigaste kryddorna för dryckesproduktionen.
Livet i bruket har förändrats längs åren men många av de gamla byggnaderna står ännu kvar.

Södra Finlands pärla

Fiskars är så mycket mer än ett bruk. Naturen i Fiskars har en nästan mellaneuropeisk prägel. Den naturvackra dalen kan besökare uppleva på naturstigarna och terrängcykelbanorna. Även på trädslagsstigen kan man bekanta sig med unik natur, bla ekar som är lika gamla som bruket.

Fiskars natur
nature-liftup

Historiska Fiskars

Fiskars äldsta bevarade byggnad är Brukskontoret från 1765. Utöver Brukskontoret finns det många andra gamla, historiska byggnader från olika århundraden.
Byggnaderna, med deras faschinerande historier, har betjänat många olika aktörer i århundraden.
Fiskars historia ja arkitektur
kasarmit2