Arkitektens hus

Under sommaren 2022 har man möjlighet att övernatta i minihusen Fiskars Village Art&Design Biennales utställning Arkitektens hus.

Till Biennalens kuriositeter hör utställningen Arkitektens hus som består av sex små trähus som också lämpar sig för övernattning. Husen är sinsemellan olika och har planerats av topparkitekter. De är till storleken maximalt 30 kvadratmeter och har installerats på en solig äng omgiven av ekskog. Husen byggs på ett ansvarsfullt sätt enligt en så kallad off grid-princip. Eltillförseln till husen sker genom bland annat förnybar solenergi som produceras med solpaneler. För interiörerna ansvarar grundare och chefredaktör för tidningen Asun, Ulla Koskinen.

Boka logi här

I priset av en natt ingår lakan, handduk och morgonrock samt städning. På området finns gemensam dusch och toalett för gästerna, i en separat byggnad.

En del av husen följer sk. off-grid-principen dvs. de har ingen el, rinnande vatten eller värme. I servicebyggnaden finns uttag för t.ex. laddning av telefon. Öppen wifi finns i de flesta restauranger i Fiskars och ute vis Fiskars torg.

Varje hus är unikt och designat och byggt av en grupp formgivare, arkitekter, kuratorer och byggare. Logi i husen är möjlig endast denna sommar, och arragören litar på sina gäster att de behandlar utrymmen och ytorna med varsamhet och respekt. Husen säljs efter utställningen.

Luovi Productions står bakom idéen för Arkitektens hus utställningen så väl som hela Fiskars Biennalen, som produceras i samarbete med Onoma. Luovi productions är ett familjeföretag, grundat 1997 vars tjänster utgörs av kuratering, produktion och kommunikation. Deras mest kända evenemang är Helsinki Design Week.

Information:

Arkitektens hus, inkvartering
Inka Wallgren, Mika Rautiainen
bookings@luovi.com
Eller textmeddelande (klo 10–19) +358 40 070 7903

Se även

Hotel Tegel

Läs mer

Fiskars Wärdshus

Läs mer

Kvarnsjö stuga

Läs mer

Tentsile inkvartering

Läs mer

Vill du ha fler alternativ?

Läs mer