Lasten Fiskars

Fiskarsin ruukkimiljöö tarjoaa jännittäviä tarinoita, taianomaisia rakennuksia ja luonnonläheisiä oivalluksia perheen pienimmille. Ruukissa on helppo palata entisaikaan ja miljöö on kuin mielikuvituksellinen aarreaitta. Tällä sivulla tarjoamme ideoita mitä lasten kanssa voi Fiskarsissa tehdä ja muita hyödyllisiä vinkkejä. Tervetuloa koko perheen voimin!

Lähdetään luontoon!

Ruukin ytimestä lähtee n. 2km:n pituinen Puulajipolku, jonka varrella on yli 20 puulajia ja n. 4km:n mittainen Risslan metsäpolku, joka johtaa vierailijan Risslan laavulle. Puulajipolun voi kiertää rattailla ja reitin varrella on näköalapaikka. Molemmat reitit ja niiden kartat löytyvät nettisivujemme aktiviteeteista. Nappaa retkelle mukaan kahvilasta tuoreet eväät ja muista tuoda roskat myös mukanasi takaisin.
Puulajipolku ja Risslan metsäpolku.

Kädentaitajien Fiskars

Vie lapsesi tutustumaan aitoon käsillätekemiseen Fiskarsin pajoihin. Sepän luona taotaan puukkoja ja lasimestarin luona tulikuuma lasi saa muotonsa. Keramiikkapajassa käyttöesineet odottavat jonossa käsinkoristelua ja kynttilätehtaalla valamisen myötä valmistuu upeat eriväriset kynttilät.
Varattavat aktiviteetit

Putiikkien kotiinviemiset pienelle kukkarolle

Ruukista löytyy myös monenlaista kotiinviemistä mikä muistuttaa jälkeenpäin mukavasta, onnistuneesta ruukkivierailusta. Herkullisen väriset pikkukynttilät, uudet korvikset, söpöt eläinhahmot, sepän takoma avaimenperä tai pieni esine lasipajalta muutamina esimerkkeinä. Oiva lahja lapselle ruukista on merinovillainen haalari tai ensisakset Fiskars shopista.
Katso lista putiikeista.

Fiskarsin museo

Fiskarsin museon näyttelyihin alle 18-vuotiaat pääsevät maksutta ja tekemistä riittää mm. ruukinväen askareissa vanhanajan käsitöitä kokeillen. Tule näkemään ja kokemaan kaikenlaista jännittävää. Löydätkö näyttelystä Suomen pienimmät sakset? Fiskarsin museo sijaitsee yläruukissa kävelymatkan päässä torin parkkipaikalta.
Fiskarsin museo

Aktiviteetteja perheen nuorille

Perheen isommille lapsille Fiskars Village tarjoaa vauhtielämyksiä skeittipuiston tai maastopyöräilyn muodossa. Retkeilystä kiinnostuneet voivat suunnata vaikka puulajipolulle eri puulajeja tunnistamaan. Vuokraa kickbike ja vieraile putiikeissa tai vaikka kultasepän pajalla. Ostokset saa helposti kick-biken koriin.
katso tästä kaikki aktiviteetit

Merirosvoseikkailua leikkipuistossa

Fiskarsin ytimestä löytyy jännittävä leikkipuisto, jonka merirosvolaiva vie kaikki lapsenmieliset hurjien seikkailujen pariin. Puisto sijaitsee torin parkkipaikan vieressä ja sen kupeesta löytyy mm. WC-tilat ja kesäisin torikahvila. Puistossa on tilaa temmeltää myös perheen pienimpien kanssa.
Leikkipuisto

Hyvä tietää

Lataa karttaa sivun alalaidasta.

 

Vaipanvaihtopisteet

Vaipanvaihtopiste löytyy Kasarmi1852 -rakennuksen yleisö wc:stä. Kartassa nro 15A.

Vaunujen/rattaiden kanssa liikkuminen

Fiskarsin alue on reilu 1 km päästä päähän ja jalan kulkeminen on sujuvaa asfaltoiduilla teillä, hiekka- ja kävelyteillä. Suureen osaan putiikeista on liuska. Ruukin alueella on penkkejä ja levähdyspaikkoja tasaisin välimatkoin, joissa voi pitää ruokailutauot ja levähdyshetket aluetta kierrellessä.

Ruokailu lasten kanssa

Fiskarsin ravintolat tarjoavat maukasta monipuolista ruokaa, joka maistuu myös pienimmille. Kahviloissa on monesti lounasvaihtoehtona keitto tai täytetty sämpylä. Lastenruuat saa lämmitettyä ravintoloissa ja kahviloissa. Pienestä, mutta monipuolisesta K-marketista saa tarvittavia täydennyksiä reissuun lapsiperheen kanssa.

Fiskarsin ruukin eläimet

Fiskarsin puistoalueella asustelee paljon sorsia ja muita vesilintuja, joiden menoa on hauska seurata ruukin läpi virtaavan joen rannasta. Sorsat löytävät ravintonsa joen pohjasta ja esim. puista pudonneista tammenterhoista, joten ne eivät tarvitse lisäruokaa meiltä ihmisiltä. Näkemisen arvoisia ovat myös kesäisin ruukissa asustelevat lampaat, jotka pitävät Fiskarsin museon ja Kivitalon puiston alueet siisteinä. Ethän ruoki lampaita, sillä niiden vatsa on erittäin herkkä. Lehmät muuttavat Fiskarsiin keväällä ja ne voi bongata tunnelin molemmin puolin.

Majoitus lasten kanssa

Elämysrikkaasta päivästä helposti väsähtää, joten miksei jakaa vierailua useammalle päivälle? Hotel Tegelin ja Fiskars Wärdhusin kodikkaat huoneet voi varustaa lisävuoteilla ja vauvasängyillä. Herkullinen aamiainen antaa puhtia seuraavan päivän seikkailuihin.

Vierailun suunnittelu

Jotta vierailunne olisi mahdollisimman sujuva ja mukava, suosittelemme tarkistamaan palveluiden sijainnit ja aukioloajat etukäteen.

 

Palautteesi on meille tärkeää!

Jäitkö kaipaamaan jotain tietoja tai onko sinulla meille päin toiveita? Palautetta voi jättää tämän lomakkeen kautta.


      KokousVirkistys-tykypäiväHäätPerhejuhlat