Sadepäivän vinkit 

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Vapaapäivä mutta ulkona sataa? Fiskarsin ruukista löydät tekemistä ja kokemista myös sadepäiville, lue alla meidän vinkit! 

Fiskars Village Art & Design Biennale

Fiskarsin vanhassa Viljamakasiinissa ja Kuparipajassa voi suojautua sateelta kiertelemällä Biennalen taide- ja muotoilunäyttelyissä. Viljamakasiinin Knots &Knits -näyttely paljastaa usein esineisiin ja rakenteisiin piilotetut liitokset kutsuen kävijät tutustumaan rakenteiden yksityiskohtien kauneuteen ja laatuun. Kuparipajan HIDDEN-näyttely pohtii aistien merkityksiä ja mahdollisuuksia, kuten taiteilijan aistien vaikutusta työhönsä ja kävijän aistien vaikutusta taiteen tulkintaan. Jos sade hellittää, kannattaa käydä Ehrnroothin puistossa kokemassa Biennalen kolmas osa, arkkitehdin talot. 

Fiskars Village Biennale 2022

Onoma 

Fiskarsilaisten käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunnan ONOMAn myymälä sijaitsee Fiskarsin kellotornirakennuksessa. Täältä löydät paikallisen osaamisen taidonnäytteitä, kuten tauluja, lasiesineitä, kynttilöitä, veistoksia, astioita, puuesineitä ja uniikkeja teoksia. 

Onoma shop

Kasarmit 

Onoman viereisistä keltaisista Kasarmirakennuksista löytyy lukuisia käsityöläisten, taiteilijoiden ja muotoilijoiden myymäliä. Kävele rohkeasti sisälle, sillä voit kulkea sisällä käytävää pitkin myymälästä myymälään! 

kasarmit fiskars village

Paahtimo 

Kasarmien välistä löytyy Fiskarsin paahtimo Fiskars Coffee Roastery & Tea Company, jossa pääset nauttimaan kahvin tuoksusta, näkemään kahvipaahtimen ja löytämään kahvin lisäksi laajan valikoiman erilaisia teesekoituksia. 

roastery paahtimo fiskars village

Fiskarsin museo 

Näe, miten Ruukista on historiansa aikana muodostunut ja kehittynyt sellaiseksi kuin se nyt on. Tutustu Fiskarsin tuotteisiin kautta aikojen ja kokeile asusteita yläkerran ruukinväen huoneessa. Museorakennus on täynnä kiinnostavia porkkanoita, mutta historiallinen elämys ulottuu myös museorakennuksen ulkopuolelle. Kurkista esimerkiksi Slaggbyggnadenin vintille, jossa Leski ja poikamies -näyttely esittää asumista Ruukissa toisen maailmansodan jälkeiseltä ajalta. 

fiskarsin museo

Desico Kynttilätehdas 

Parin minuutin kävelymatkan päästä löydät torin toiselta puolelta Fiskarsin Ruukin vanhan navetan. Samasta rakennuksesta löydät Desicon kynttilätehtaan tunnelmallisen myymälän sekä kultasepän pajan ja liikkeen Jalon. 

desico kynttilätehdas fiskars village

Alueen kahvilat 

Fiskarsin kahviloissa vierähtää helposti aikaa tunti tai pari. Rauhoitu museokäynnin jälkeen läheisessä Hammarbacken kahvilassa tai lue kirjoja Kellotornin alapuolella sijaitsevassa Cafe Antiquessa. Paikallisia virvokkeita, musiikkia ja tapahtumaa rakastavalle löytyy myös varmasti jotain joen toiselta puolelta Cafe Bar Pesulasta. 

Lämpimästi tervetuloa myös sadesäällä!

pesula cafe bar fiskars village

Lisää artikkeleita

28.07.2022

Kesäoppaiden mansikkapaikat ruukissa

Kesäoppaame Sara ja Lyydia paljastavat omat suosikkikohteensa ruukista. Nappaa vinkit blogista!

Kesäoppaame Sara ja Lyydia paljastavat omat suosikkikohteensa ruukista. Nappaa vinkit blogista!

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
17.02.2022

10 tips for a winter day at Fiskars Village!

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
30.09.2021

Ruukin ruskaa

Ruska on hienoa täällä etelässäkin ja monipuolisen puuston ansiosta värien kirjo suurempaa kuin Lapin puissa

Ruska on hienoa täällä etelässäkin ja monipuolisen puuston ansiosta värien kirjo suurempaa...

Kategoriat: Fiskarsin historia ja ympäristö
Lue artikkeli
28.09.2021

Tuhannen perhoslajin ruukki

Kategoriat: Fiskarsin historia ja ympäristö
Lue artikkeli