Lasten Fiskars

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Tervetuloa koko perheen voimin Fiskarsiin! Täältä löydätte varmasti tekemistä ja kokemista kaikille perheenjäsenille vauvasta vaariin. Listasimme muutamia vinkkejä ja "hyvä tietää"-seikkoja jotta vierailunne olisi mahdollisimman onnistunut.

Liikkuminen ja saapuminen

Fiskarsin ruukki päästä päähän on n. 2km. Välimatkat eivät ole pitkät, mutta pienet jalat voivat kuitenkin väsyä jännittävän päivä aikana. Suosittelemme ottamaan taaperoille mukaan lastenrattaat, joilla on helppo kulkea puistoalueella. Alueella on myös useampi penkki ja piknik alue, pakatkaa mukaan viltti ja pitäkää taukoa tai leikkikää sorsa-bongausta varjossa. Kouluikäisten lasten kanssa voi vuokrata alleen kaupunkipyörät helpottamaan kulkemista.

Suosittelemme jättämään auton torin P paikalle jossa wc tilat ja matkailuinfo on lähellä. Jos jätätte auton Lukaalin parkkipaikalle on lähin wc paja-aukiolla, kartassa nro 4.

Kartta kannataa ladata puhelimeen etukäteen tästä Fiskars Village kartta 2021 tai napata mukaan melkein mistä tahansa putiikista, kahvilasta tai matkailuinfosta torin laidalta.

   

Nähtävää ja koettavaa lapsille

Mistä teidän perhe on kiinnostunut ja minkälaisia muistoja haluatte luoda? Päivää kannattaa suunnitella etukäteen, jotta se on mieluinen kaikille. Hyvä työkalu siihen on sivustollamme oleva  Suunnittele vierailusi -työkalu. Paina sivuston oikealla laidalla olevaa painiketta ja aloita suunnittelu!

Pienelle eräilijälle voi näyttää puulajipolun (2km) ja voitte järjestää perheen kesken leikkimieleisen kisan puulajipolun esitteen avulla (saatavilla matkailuneuvonnasta torin laidalta, tai täältä ). Risslan voimalaitoksen jäänteet ja putous ovat 4km metsälenkin varrella. Polku ei ole kuljettavissa rattailla, eli pienimmät kannattaa kuljettaa kantorepussa. Degersjö järvellä voi harrastaa melontaa tai SUP lautailua. Roll Outdoorsin vuokraamosta saa vuokralle paitsi pack-raft kanootit ja SUP laudat, myös lasten maastopyöriä, joilla voi hurauttaa vaikka Flacksjön uimarannalle tai treenata mutkia ja hyppyjä pump trackissä.

Pienelle seikkailijalle kannattaa näyttää leikkipuisto ja sen merirosvolaiva, Fiskarsin museon jännittävät vanhat rautaruukin esineet ja Myllyn ja Kuparipajan kohdalla olevat kuohuvat putoukset.

Fiskarsin museo järjestää työnäytöksiä ja tarinakierroksia läpi kesän. Saatte kuulla, ja nähdä miten ennen elettiin Fiskarsissa, ja miten lapsetkin osallistuivat rautaruukissa työntekoon ja esineiden valmistukseen koulunkäynnin ohella.

Sallittua ruutuaikaa voi tarjoa lapsille kiertämällä Fiskars Village Heritage Walk kierroksen, joka on lisätyllä todellisuudella toteutettu kierros, jossa entisajan henkilöt heräävät eloon AR tekniikan avulla älypuhelimen kautta. Kuuntele Kivitalossa asuneen Karin von Julinin elämästä, tai koulupoika Hugon seikkailuista ja työstä konepajalla. Heritage Walk pisteet on merkattu matkailukarttaan sinisillä tähdillä. Sama sininen tähti löytyy fyysisitä kylteistä puistoalueella.

 

      Fiskars Village_Takopaja

 

Putiikit ja pajat

Monella pajalla tapaatte itse tekijät työn touhussa. Lasinpuhallus ja taonta kiehtoo ja inspiroi käsillä tekemiseen. Kynttilätehtaalla ja kultasepän työhuoneella voi nähdä vilauksen valmistusvaiheesta. Sepän pajalta, lasistudiosta ja kynttiläpajalta voi löytää pienelle kukkarolle sopivia kotiin viemisiä.

Ruokailu

Nälän yllättäessä on vaihtoehtoja monia. Ravintola Kuparipaja ja Fiskars Wärdshus tarjoilevat hyviä makuja ja vatsan täyttäviä annoksia niin aikuisille kuin lapsille. Terasseilla on hyvin tilaa lastenrattaille. Kahvilat Cafe Antique, Cafe Bar Pesula ja Cafe Hammarbacken (kesäisin) tarjoilevat kevyttä lounasta, pientä suolaista ja makoisia välipaloja kahvilassa tai vaikka puistossa nautittavaksi. Vegaanisia vaihtoehtoja on aina saatavilla, kysy lisää tarjoiluhenkilökunnalta.  Torikahvila on lähellä leikkipuistoa ja auttaa kahvi-, ja jätskihampaan kolouksiin. Jäätelökioski Jätskilä valmistaa itse herkullisia jäätelöitä marjoista ja hedelmistä. Jätskilä sijaitsee Makasiinin vieressä jossa on ihana pitää pieni tauko Fiskarsinjoen ja suurten jalopuiden ympäröimänä.

Majoitus

Sekä Hotel Tegelin että Fiskars Wärdshusin kodikkaat huoneet voi varustaa lisävuoteilla ja vauvasängyillä. Herkullinen aamiainen antaa puhtia seuraavan päivän seikkailuihin.

Muista nämä:

K-marketin kattava valikoima voi pelastaa jos hätä yllättää. Täältä löydät pienet eväät, vaipat, laastarit, janojuomat ja paljon muuta.

Suunnittele päiväsi etukäteen niin vältät stressin. Palvelujen sijainti ja aukioloajat on hyvä varmistaa etukäteen. Kannattaa myös jättää aikaa ruukin alueella kulkemiseen ja pienille seikkailuille.

Viivy alueella pidempään! Koko Raasepori tarjoaa mahtavia elämyksiä koko perheelle! Lyhyen ajomatkan päässä Fiskarsissa löydät useampia ruukkeja kuten Billnäs, Fagervik (Inkoossa), Åminnefors ja Antskog sekä muita historiallisia ja jännittäviä kohteita kuten Raaseporin mahtavat linnanrauniot ja Dagmarin puisto jossa kirkas lähdevesi valuu upean hiekkarannan kautta mereen. Tutustu täältä koko Raaseporin tarjontaan: www.visitraasepori.fi

 

Lue lisää vinkkejä mm. vaipanvaihtopisteistä ja palveluista lapsille ja lapsiperheille sivuiltamme: https://fiskarsvillage.fi/lasten-fiskars/

 

 

Fiskars-village-lapsille

 

 

Lisää artikkeleita

28.07.2022

Kesäoppaiden mansikkapaikat ruukissa

Kesäoppaame Sara ja Lyydia paljastavat omat suosikkikohteensa ruukista. Nappaa vinkit blogista!

Kesäoppaame Sara ja Lyydia paljastavat omat suosikkikohteensa ruukista. Nappaa vinkit blogista!

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
23.06.2022

Sadepäivän vinkit 

Vapaapäivä mutta ulkona sataa? Fiskarsin ruukista löydät tekemistä ja kokemista myös sadepäiville, lue alla meidän vinkit! 

Vapaapäivä mutta ulkona sataa? Fiskarsin ruukista löydät tekemistä ja kokemista myös...

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
17.02.2022

10 tips for a winter day at Fiskars Village!

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
30.09.2021

Ruukin ruskaa

Ruska on hienoa täällä etelässäkin ja monipuolisen puuston ansiosta värien kirjo suurempaa kuin Lapin puissa

Ruska on hienoa täällä etelässäkin ja monipuolisen puuston ansiosta värien kirjo suurempaa...

Kategoriat: Fiskarsin historia ja ympäristö
Lue artikkeli