Kesäoppaiden mansikkapaikat ruukissa

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Kesäoppaame Sara ja Lyydia paljastavat omat suosikkikohteensa ruukista. Nappaa vinkit blogista!

 

rissla metsäpolku

Risslan metsäpolku 

Noin 4 km pituinen Risslan metsäpolku on upeiden näköalojen, metsien ja historian polku. Matkalla Risslan putoukselle ja vanhalle voimalaitokselle voit nähdä muinaisen jäätikön jälkiä kalliolla ja löytää itsesi vaihtuvien metsätyyppien ääreltä. Matkan puolivälissä on mukava levähtää voimalaitoksen laavulla, miksei vaikka syödä eväitä ja paistaa makkaraa nuotiopaikalla. Muista ottaa ainakin vettä mukaasi. Polku alkaa Ruukin keskustan tuntumasta ja lähtöpisteen voit bongata karttaesitteestä tai Google Mapsista osoitteella Långdalintie, 10470 Fiskari. 

 

 

fiskarsin museo

Fiskarsin museo 

Fiskarsin museolla voit tutustua, miten ruukki on 1600-luvulta lähtien kehittynyt sellaiseksi kuin se nyt on ja miten Fiskars yrityksenä sai alkunsa. Museolla näet miten Fiskarsin tuotteet ovat kehittyneet vuosisatojen aikana ja voit myös kokeilla vaikka ruukin patruunan tai työläisten asusteita yläkerran ruukinväen huoneessa. Lapsillekin löytyy museosta tekemistä ja hypisteltävää. Kiertelyn jälkeen löydät aarteita kotiin vietäväksi museon myymälästä. Museon rauhallisesta ja historiallisesta tunnelmasta voi nautiskella myös viereisessä Slaggbyggnadenin rakennuksessa. Kurkista rakennuksen vintille, jossa Leski ja poikamies -näyttely esittää asumista Ruukissa toisen maailmansodan jälkeiseltä ajalta. Kierroksen jälkeen on mukavaa siirtyä kahvitauolle alakerran Hammarbackenin kahvilaan. 

 

 

ruusupapu

Vanha navetta 

Vanhasta 1900-luvun alussa rakennetusta kivinavetasta löydät tänä päivänä puutarhamyymälä Ruusupavun, kynttilätehdas Desicon tehtaanmyymälän sekä korumuotoilija Timo Mustajärven Jalon. Jalosta löydät upeaa kulta-, hopea- ja jalokivimuotoilua. Koruista kiinnostuneille löytyy Jalon lisäksi sopimuksen mukaan auki oleva Saarikorpi Design. 

 

 

paatero

Paateron keramiikkaverstas 

Paateron keramiikkaverstaalta löydät paikan päällä käsintehtyä käyttökeramiikkaa sekä lahjatavaroita ja herkkuja. Kävelymatka torilta on 300 m. Tule tutustumaan tähän piilotettuun helmeen, joka on avoinna ma-su klo 12–18! 

 

 

upi anttila takopaja

Paja-aukio 

Kuparivasarantiellä sijaitsevalta paja-aukiolta löydät putiikkien lisäksi sepän takopajan ja lasimestarin verstaan. Molemmissa työpajoissa näkyy työn tekemisen meininki ja myytävistä luomuksista näkyvät tekijän kädentaidot ja luovuus. Täältä löydät persoonallisia tuliaisia tai lahjoja kavereille, joilla on jo kaikkea. Paja-aukion kierrettyäsi levähdä jäätelöllä viereisessä Jätskilässä tai suurempaan nälkään kävele sillan kautta suoraan Kuparipajan ravintolaan. 

Lisää artikkeleita

23.06.2022

Sadepäivän vinkit 

Vapaapäivä mutta ulkona sataa? Fiskarsin ruukista löydät tekemistä ja kokemista myös sadepäiville, lue alla meidän vinkit! 

Vapaapäivä mutta ulkona sataa? Fiskarsin ruukista löydät tekemistä ja kokemista myös...

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
17.02.2022

10 tips for a winter day at Fiskars Village!

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
30.09.2021

Ruukin ruskaa

Ruska on hienoa täällä etelässäkin ja monipuolisen puuston ansiosta värien kirjo suurempaa kuin Lapin puissa

Ruska on hienoa täällä etelässäkin ja monipuolisen puuston ansiosta värien kirjo suurempaa...

Kategoriat: Fiskarsin historia ja ympäristö
Lue artikkeli
28.09.2021

Tuhannen perhoslajin ruukki

Kategoriat: Fiskarsin historia ja ympäristö
Lue artikkeli