Fiskars with a local – Ollin päivä

Kategoriat: Elämää Fiskarsissa|Vinkit vierailuun

Fiskars with a local – blogisarjassa julkaistaan Fiskarsin paikallisten asukkaiden tekstejä ja kuvia, joissa he paljastavat suosikkipaikkojaan ja jakavat vinkkejään Fiskarsista. Tässä postauksessa kirjoittajana toimi Olli, vintage vaateliikkeen omistaja ja paikallisen skeittikerhon perustaja ja ohjaaja. tervetuloa seuraamaan Ollin päivää.

 

______________________________________________________________________________

 

Fiskars with a local – Ollin päivä

Päivä lähtee käyntiin isolla kupilla kahvia. Aamutoimet ja lähden kävelemään työhuoneelle muutaman sadan metrin päähän, vanhan veitsitehtaan päätyyn. Se, että voi kävellä töihin on mielestäni hienoa ja täällä asuessani olen sitä alkanut enemmän arvostamaan. Työhuoneelle saavun yleensä noin 9 aikaan ja aloitan pakkaamalla edellispäivän tilauksia verkkokaupasta. Vaimoni kanssa meillä on kivijalkaliike, joka myy vintage-vaatteita ja syksyllä 2020 saimme auki verkkokaupan.

Se löytyy tästä  www.ojsvintage.com

 

 

Saavun työhuoneelle ja alan käymään läpi edellisen päivän nettikaupan tilauksia. Tänään ei ole montaa tilausta pakattavana, joten aikaa jää myös kaupan laittamiseen ja uusien vaatteiden läpikäymiseen. Ennenkuin vaate on rekissä se pestään, silitetään ja hinnoitellaa. Käyn läpi Austariasta ja Italiasta tulleita neuleita. Flanelli paidat on myös saatava rekkiin ennen lauantaita kun kauppa on auki. Pidän kivijalkaliikeettä vain lauantaisin auki näin talvikautena, katse on kuitenkin jo tulevaan kesään jolloin liike on auki lähes koko viikon.

 

 

Työtilan hyviin puoliin kuuluu myös parhaat työnaapurit. Meillä on hyvä työyhteisö, jossa työkalun lainaaminen tai kantoavu pyytäminen ei ole ongelma. Yksi parhaista puolista työskennellä Fiskarssissa on yrittäjä ja käsityöläisyhteisö. Kävin naapurista hakemassa Raaseporin Hapattamosta kimchia ja chilikastiketta. Hapattamosta saa huippu hyviä erillaisia hapatettuja vihanneksia ja juureksia. Kaikki hapattamon tuotteet valmistetaan käsin keraamisissa ruukuissa, ilman koneita ja muovia välttäen. Vien herkut takaisin työhuoneelle jääkaappiin ja suuntaan seuraavaksi lounaalle.

 

 

Päätin tänään mennä ravintola Wärssyyn. Wärssystä saa aina maistuvan lounaan ja kasvisvaihtoehtojakin on. Mukavana yllätyksenä seuraan liittyi Pekka Palsanen, kyläseuran puheenjohtaja, jonka kanssa keskustelimmee kesän suunnitelmista ja nuorten kerhoista. Täällä Fiskarssissa lapset ja nuoret otetaan upeasti huomioon. Mll ja kyläseura tarjoaa erillaisia kerhoja lapsille ja nuorille. Tämä normaalista poikkeava aika on haastava etenkin nuorille. Kerhoja on pidetty paussilla huomioiden kaikki rajoitukset. Lapsille kerhoja on voitu pitää rajoitusten mukaisesti, siten edistetty lasten ja nuorten hyvinvointia nöissä poikkeusoloissa. Lähen lounaalta takaisin työhuoneella ja valmistaudun iltapäivän ohjelmaan.

 

 

Työhuoneelle palattuani alan siivoamaan skeittiramppia. Pidän lapsille ja nuorille keskiviikkoisin skeittikerhoa omalla sisärampilla. Olen onnekas, että voin pitää kerhoa omalla rampilla näin talvikautena. Fiskarssissa on myös hieno skeittiparkki ulkona ja se on kovassa käytössä nuorten sekä aikuisten kesken.

 

Tänään skeittikerhossa harjoiteltiin kääntymistä ja rampissa pumppaamista. Aikaa jäi myös hieman luovempiin operaatioihin.. Koen, että skeittaaminen on hyvä harrastus lapsille ja nuorille. Tehtäväni on opastaa skeittaamisessa alkuun, mutta aika nopeasti lapset löytävät oman tavan jatkaa harjoittelua. Jokainen skeittaa omalla tavalla ja sääntöjä ei kummemmin ole. Skeittaaminen ja skeittiparkeilla koko ikäni viettäneen voin sanoa, että skeittaus on opettanut minulle kaiken. Toivon jatkaa lajin parissa niin kauan kuin pystyn.

On aika laittaa työhuoneen ovi kiinni ja sunnata kotiin, alkaakin olla jo pitkä päivä.

Kiitos kun seurasit päivääni ja mukavaa kevään odotusta!

-Olli

Lisää artikkeleita

28.07.2022

Kesäoppaiden mansikkapaikat ruukissa

Kesäoppaame Sara ja Lyydia paljastavat omat suosikkikohteensa ruukista. Nappaa vinkit blogista!

Kesäoppaame Sara ja Lyydia paljastavat omat suosikkikohteensa ruukista. Nappaa vinkit blogista!

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
23.06.2022

Sadepäivän vinkit 

Vapaapäivä mutta ulkona sataa? Fiskarsin ruukista löydät tekemistä ja kokemista myös sadepäiville, lue alla meidän vinkit! 

Vapaapäivä mutta ulkona sataa? Fiskarsin ruukista löydät tekemistä ja kokemista myös...

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
17.02.2022

10 tips for a winter day at Fiskars Village!

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Lue artikkeli
30.09.2021

Ruukin ruskaa

Ruska on hienoa täällä etelässäkin ja monipuolisen puuston ansiosta värien kirjo suurempaa kuin Lapin puissa

Ruska on hienoa täällä etelässäkin ja monipuolisen puuston ansiosta värien kirjo suurempaa...

Kategoriat: Fiskarsin historia ja ympäristö
Lue artikkeli